Kwartiermakers

betrokken vanaf het eerste uur en de eerste gebruikers van het park

Scouting Esjeeka

Initiatiefnemers: Marty van de Ven en Rolien van Swam

“Als scouting staan we midden in de samenleving en willen we zichtbaar zijn voor de buitenwereld. Ons huidige onderkomen – in de kelder van een groot oud pand  aan het Wilhelminapark – voldoet helaas niet aan de eisen die wij als scouting stellen aan een gebouw. We zijn op zoek naar een nieuw onderkomen voor onze groep en in onze ogen is het Van Gend en Loos terrein de ideale plek. Juist vanwege de centrale ligging, de groene omgeving, de vele mogelijkheden die het terrein te bieden heeft en de kans tot samenwerking.”

www.esjeeka.nl

T-huis

Initiatiefnemers: Dirk de Leeuw en Lennart Veersma

“Een ontmoetingsplek waar je kunt ontspannen. Iets wat natuurlijk niet kan ontbreken in een stadspark is een gezellig Theehuis. Iets wat wij als Tilburger natuurlijk schrijven als: T-HUIS. Zoals de naam al doet vermoeden is de opzet van het T-HUIS multi-inzetbaar!Het moet voor de Tilburger een T-HUIS zijn waar je kunt komen ontspannen en de moge-lijkheid hebt om je energie kwijt te kunnen bij een van de verschillende sportfaciliteiten. In het kort: de woonkamer van Tilburg. Wij zien het stadspark als een prachtige locatie. Hier-mee willen we aan de rest van Nederland laten zien dat vrije tijd, sport, het bedrijfsleven en verduurzaming bij elkaar kunnen komen, en gezamenlijk een grote aantrekkingskracht vor-men voor de stad Tilburg.”

De Rits

Initiatiefnemer: Marieke Vromans

” Bij de entree van het nieuwste stadspark van Tilburg ritst de stenige hectische stad zich open en verschijnt er een zachte wereld vol groen, water, rust, ontspanning en spelen. Een eigenzinnig grote rits ligt als een landmark op het plein bij de entree van het park. De rits is een subtiele verwijzing naar het Bels lijntje; de spoorlijn die in dit stuk van het park 91 jaar lang in de spoorlijn Breda-Tilburg geritst zat. En de textielhistorie van de stad. Het object vormt een ontmoetingsplek waar je op kan zitten en klauteren. Ook markeert de rits het begin punt van een zuidelijke en noordelijke route die de bezoeker langs de verschillende elementen in het park voert. De rits opent de stenige stad en brengt mensen samen.”

www.mariekevromans.nl

Outdoor urban sports park

Initiatiefnemer: Erwin Schellekens, Cees Thomassen, Lois de Jong en Rens Verbruggen

“Een prachtige betonnen multisportlocatie bestaand uit een kombochtenbaan met daaraan grenzend een aantal klassieke obstakels waar skaten, fietsen en steppen naar hartelust kan worden beoefend. Daaromheen een freerun parcours met stadse obstakels en een aantal lage klimboulders. Het wordt niet alleen een speeltuin voor stedelijke avonturiers, maar ook een area waar internationale wedstrijden kunnen worden georganiseerd en Banksky’s van de toekomst hun tags kunnen achterlaten. Een uitdagende, spannende locatie voor elk wat wils, passend bij deze tijd. Een verblijfplek met een bite voor jong en oud.”

FRIS en BEACH

Initiatiefnemer: Bart Spijkers

“Realiseren van een faciliteit voor bewegen en gezondheid in het park, met een aansprekende beachvolleyballocatie, paramedisch centrum en sportvoorzieningen, w.o. een beweegtuin voor ouderen, bootcamp en obstacle run. De samenwerking tussen de initiatiefnemers zorgt voor een breed aanbod op gebied van lifestyle, training en revalidatie. We willen Tilburg en omgeving in beweging krijgen en houden. De samenwerkende partijen van FRIS zijn Fysio Spijkers, Beach Tilburg, en Neoli.”

www.fysiospijkers.nl | www.beachtilburg.nl | www.neoli.nl

Stadscamping Tilburg

Initiatiefnemer: Brigitte Blanken, Erik van Gool en Eric Steur

“Onze wens is het hele seizoen open te gaan: van Roadburn tot en met Incubate, van april tot en met september. Niet zo groot als tijdens de festivals, maar voldoende plek (stuk of 20 plaatsen) voor kampeerders die met tent of camper onze stad bezoeken en een paar nachten willen blijven. Naast kampeerplekken willen we ook graag enkele Bed & Breakfast plaatsen gaan aanbieden. Geen standaard kamers, maar originele zelfgebouwde accommodaties. Denk bijvoorbeeld aan omgebouwde bouwketen, een huisje gebouwd van pallethout, een gepimpte retro caravan, etc. Deze willen we gaan bouwen samen met Tilburgers. Voorwaarde is dat de accommodaties mobiel zijn, duurzaam en passend bij de Stadscamping.”

www.stadscampingtilburg.nl

Levend Water

Initiatiefnemer: Lucy Bathgate

“Het idee is dat er weer water gaat stromen in het park; zoals een eeuw geleden. Aangesloten op het watersysteem van de stad fungeert het als binnenstedelijke waterberg-ing. De waterzuivering met riet reinigt het regenwater. Schoon en stromend verbindt het de verschillende gedeeltes van het park. Toe-gankelijk voor kinderen van alle leeftijd, hun ouders en grootouders.
Mijn gedroomde watersysteem bestaat uit een beek met groene oevers, ondiepe speelbeek met natuurlijke speelelementen, vijver met toegankelijke oever en eiland. De zuivering an het geheel vindt plaats via een helofytenfilter en pomp.”

www.lichtopdestad.com/levend-water

Spoorpark Tilburg Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws over het Spoorpark in je mailbox.

Bedankt voor je aanmelding! Check je mailbox voor de bevestigingsmail.