Spoorpark zoekt enthousiaste bestuursleden!

dinsdag 9 mei 2023 | Nieuws, Vacatures

Draag bij aan het grootste en meest geprezen burgerinitiatief van Nederland. Dit is jouw kans! Als nieuw bestuurslid van het Spoorpark Tilburg vragen wij een stukje van jouw tijd en energie om de kwaliteit van ons paradepaardje hoog te houden. Of zelfs naar het volgende niveau te tillen.

Frisse inzichten houden het Spoorpark extra groen en gezellig en daarom zoeken we vernieuwing in het bestuur. Onze huidige voorzitter stapt halverwege 2023 gepland op. Onze secretaris Anita de Haas neemt het voorzitterschap vanaf dat moment op zich zodat we bestaande processen niet uit het oog verliezen. Het bestuur bestaat op dit moment uit 4 leden; een voorzitter, een penningmeester, secretaris en een vertegenwoordiger van de parkpartners. Het bestuur is verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van het Spoorpark en alle organisatie die daarbij hoort. De parkmanager heeft de dagelijkse leiding.

Omdat het Spoorpark een breed en gevarieerd publiek aantrekt, zoeken we ook voor het bestuur een brede vertegenwoordiging van de stad. Zo dagen we studenten en jongvolwassenen die bestuurservaring willen opdoen uit om te reageren voor de rol van Algemeen Bestuurslid. Net als ieder ander die zich aangesproken voelt.

Voor de rol van secretaris zoeken we een bestuurder met ervaring. In jouw portefeuille komen HR en organisatie. Daarmee ben je eerstverantwoordelijke voor het parkmanagement en de omvangrijke vrijwilligersorganisatie.

Jij denkt in mogelijkheden en ziet het belang van ons mooie stadspark. Jij vindt het belangrijk dat het bruisend, schoon en veilig is voor alle Tilburgers. Je voelt je diep verbonden met de stad Tilburg en bent maatschappelijk betrokken. Je voelt je verantwoordelijk in jouw rol als algemeen bestuurslid of secretaris en hebt voldoende tijd om deze erebaan op je te nemen. Je vergadert één keer per maand. Mocht een extra vergadering nodig zijn dan ben je daarbij aanwezig.

Heb je nog vragen of wil jij je direct aanmelden voor deze mooie vrijwilligersfunctie en waardevolle leerschool mail dan een korte motivatie met CV naar Anita de Haas via bestuur@spoorparktilburg.nl. Wil je meer info over het Spoorpark? Check; www.spoorparktilburg.nl. We zien je reactie graag tegemoet!

Je kunt reageren tot en met woensdag 31 mei 2023. Hierna volgen twee gespreksronden: * Ronde 1: Bestuur, Parkmanagement en vertegenwoordiger van de Maatschappelijke Adviesraad (MAR), gepland op 12 en 14 juni * Ronde 2: Vertegenwoordigers van de MAR.

Meer nieuws:

Vrijwilliger in het zonnetje: Ad (69)

Vrijwilliger in het zonnetje: Ad (69)

Vrijwilligers zijn een onmisbare factor voor het Spoorpark. Zonder hen zou er niemand kunnen genieten van een mooi en schoon Spoorpark. Daarom zetten wij ze graag in het zonnetje. Deze keer hebben we gesproken met Ad, die al jaren lang een vaste kracht is bij het team...

Lees meer
Roadburn Camping voor tweede keer in Spoorpark

Roadburn Camping voor tweede keer in Spoorpark

Van woensdag 19 april tot maandag 24 april organiseert Stadscamping Tilburg weer de jaarlijkse camping voor Festival Roadburn. In dit bericht informeren we je graag wat dit betekent voor jou als parkbezoeker. Vanwege de werkzaamheden op de helft van het grote grasveld...

Lees meer