Selecteer een pagina

Trotse Spoorpark vrijwilliger Bertie in Wijkkrant De Noordhoek

dinsdag 10 november 2020 | Krant, Media, Nieuws

In de laatste editie van Wijkkrant De Noordhoek is ook dit keer weer aandacht voor het Spoorpark, er staat een kort bericht in met foto van de restauratiewagon die vorige maand naar het Spoorpark kwam en een leuk interview met Spoorpark vrijwilliger Bertie. 

De gezichten achter de vrijwilligers

In onze wijk zijn veel vrijwilligers actief op allerlei terreinen. In het buurthuis, bij de wijkkrant, in het buurtpreventieteam, de wijkraad, bij de organisatie van een activiteit. En dit is maar een greep uit de lijst. Belangeloos zetten zij zich in voor de wijk. Wie zijn dit zoal? In elk nummer laten we een vrijwilliger aan het woord komen. Deze keer maken we kennis met Bertie van de Bogart, werkzaam als vrijwilliger in het Spoorpark.

Er komt heel wat kijken bij het onderhoud van de tien hectaren Spoorpark. Een grote groep van ongeveer 40 vrijwilligers zorgt voor het dagelijks onderhoud van het groen, het opruimen van zwerfvuil en toezicht op de toren. Bertie is een van die vrijwilligers. Hij is 61 jaar, afkomstig uit Den Bosch, maar woont al elf jaar in de Bomenbuurt.

“Ik heb 40 jaar bij Heineken in de productie gewerkt en ben sinds een paar jaar vroegtijdig met pensioen. De hele dag thuiszitten is een hel, dus toen ik stopte met werken heb ik eerst de Tilburgse Koerier bezorgd en werkte ik later bij de Vier Jaargetijden.” Via een advertentie in het Brabants Dagblad is hij vrijwilliger geworden in het Spoorpark en is daar elke dag te vinden, zo’n 36 uur per week.

Ritueel
Hij begint elke dag in de ochtend bij de Kempentoren en gaat naar boven om alles te controleren. Onder leiding van conciërge en groenbeheerder Theo Horsten houdt hij zich daarna bezig met onderhoud van het groen in het park: onkruid verwijderen en schoffelen waar nodig. Hij doet dat samen met een aantal andere vrijwilligers. “Dat is een leuk groepje, we hebben lol met elkaar en nog nooit geen mot gehad.” Bertie is een vrolijke man met een positieve kijk op het leven. Hij doet dit werk om bezig te zijn in de buitenlucht. “Dat is gezonder dan de hele dag binnenzitten.”

Het leukste werk vindt hij het bijhouden van de toren: kijken of het toegangspoortje nog werkt en zorgen dat bezoekers naar boven kunnen. Als er ‘kunstenaars’ actief zijn geweest moet hij die graffity zo snel mogelijk verwijderen. ’s Avonds gaat hij weer voor  controle naar boven om te kijken of er niemand achtergebleven is. Stel je voor dat iemand onwel is geworden en hulp nodig heeft. Tot slot wil hij graag een compliment geven aan de leiding, die net als hij trots mag zijn op het prachtige park.

Bron: Wijkkrant De Noordhoek | Nummer 7 2020
Tekst: Clemens Audenaerd
Foto bij artikel: Han van den Berg

 

Je eigen stukje Spoorpark?

Word ‘Vriend van het Spoorpark’ en adopteer jouw eigen stukje park!

Ruimte te huur

Presentatie- én vergaderruimte beschikbaar.

Meer nieuws:

Spoorpark in beeld: sneeuw in het park!

Spoorpark in beeld: sneeuw in het park!

Afgelopen zaterdag hadden we een primeur voor het Spoorpark! Voor de allereerste keer sinds de opening was het park bedekt met een (bescheiden) prachtige laag sneeuw. En dat leverde fraaie winterse beelden op. We hebben de mooiste Instagram posts voor je geselecteerd....

Lees meer
Spoorpark zoekt gastvrouwen en gastheren

Spoorpark zoekt gastvrouwen en gastheren

Kom jij graag in het Spoorpark en draag je het park een warm hart toe? Heb jij een dienstverlenende gastvrije instelling, positieve uitstraling en durf je mensen aan te spreken indien nodig? Lees dan verder, want voor een nieuw op te richten team binnen onze gezellige...

Lees meer
Lockdown bingotocht in het Spoorpark

Lockdown bingotocht in het Spoorpark

Beweegteam Onderwijs heeft speciale wandelkaarten gemaakt. Deze zijn te downloaden via de website sportintilburg.nl. Tijdens het wandelen ga je op zoek naar voorwerpen, huisnummers, foto’s of straatnamen met bepaalde letters. Ook voor het Spoorpark is een lockdown bingokaart gemaakt.

Lees meer