Tuingereedschap groenteam weer up-to-date

dinsdag 17 mei 2022 | Natuur, Nieuws

Goed tuingereedschap is heel belangrijk. Dat ondervinden onze vrijwilligers die zich bezig houden met het groenbeheer dagelijks. Het ‘groenteam’ van het Spoorpark bestaat uit zo’n twintig vrijwilligers. Zij zorgen er o.a. voor dat er gesnoeid, geschoffeld, geplant en bewaterd wordt. Ieder voor- en najaar is er een bijeenkomst waar de vrijwilligers met elkaar ervaringen uitwisselen over het groenbeheer. Daarbij wordt ook besproken wat er nog meer nodig is om het werk goed te kunnen verrichten.

Begin van dit jaar werd in de bijeenkomst aangegeven hoe belangrijk goed tuingereedschap is; ook voor de veiligheid van de mensen. In het Spoorpark willen we een fijne maar vooral ook goede en veilige werkomgeving bieden aan onze vrijwilligers.

Presentatie tuingereedschap door Van Iersel Tuin & Park
Onlangs kwamen Bart en Peter van Van Iersel Tuin & Park uit Oisterwijk allerlei materiaal presenteren. Ze gaven een toelichting waarvoor de diverse gereedschappen gebruikt kunnen worden en hoe je ze het handigst en veilig kunt gebruiken. De verschillende gereedschappen werden besproken en gingen rond langs het team vrijwilligers. Altijd handig om het het zelf te kunnen zien, voelen en beoordelen. Er werd een selectie gemaakt van het gewenste gereedschap en dat werd een week later allemaal geleverd.

Al met al een leerzame en nuttige uitleg voor het ‘groenteam’. Met als resultaat blije gezichten op het moment dat ze ermee aan de slag konden.

Je eigen stukje Spoorpark?

Word ‘Vriend van het Spoorpark’ en adopteer jouw eigen stukje park!

Vergadering of presentatie?

Huur presentatie- of vergaderruimte in het Spoorpark!

Meer nieuws:

Foodtruck Festival TREK dit weekend in Spoorpark

Foodtruck Festival TREK dit weekend in Spoorpark

Dit weekend is het Spoorpark dé plek voor liefhebbers van lekker eten, drinken en gezelligheid voor jong en oud! Foodfestival TREK, het grootste rondreizende foodfestival van Nederland, komt dit jaar voor het eerst naar het Spoorpark. Bourgondiërs uit de wijde...

Lees meer
Film en podcast ‘Het Spoorpark is van iedereen’

Film en podcast ‘Het Spoorpark is van iedereen’

Het Spoorpark bestaat deze week alweer drie jaar. Op dinsdag 21 juni is het precies drie jaar geleden dat het park feestelijk werd geopend. Het is de bedoeling dat het park nog heel lang mee gaat voor de komende generaties. Het park is immers ontworpen voor een...

Lees meer