IVN Activiteit: De Henk Kuiper Fietstocht

Op woensdag 27 maart en vrijdag 29 maart starten we om 12.30 uur bij het opvallende kunstwerk “de Rits” aan het begin van het Spoorpark. Let wel op dat je je fiets buiten het park parkeert.  Aankomst in de Ambrosiushof, Ambrosiusweg 1 Hilvarenbeek om 14.30. Uiterlijk 1600 sluit de Ambrosiushof.

Met deze tocht schenken we graag aandacht en halen we herinneringen op aan Henk Kuiper, 10 jaar geleden overleden in april. Stadsbioloog, bomenkenner, Lindebeschermer, milieuactivist avant la lettre en schrijver van talrijke publicaties waaronder een prachtige leporello, vouwblad over de Tilburgse lindeboom. Gedurende zijn rijke leven heeft hij toentertijd o.a. in dienst van Stichting Stadsbomen Tilburg een inventarisatie gemaakt van monumentale private bomen in opdracht van onze gemeente. Het unieke boek “Tilburg daar leeft meer dan je denkt” is van zijn hand alsmede de oogstrelende gids “Piushaven levende haven”. Henk is altijd een bijzonder prettig mens gebleven.

Onze gids Joost Werkhoven begeleidt ons tijdens de route die via stops als het Wilhelminapark, de Heuvel en de Piushaven eindigt in het Ambrosiushof. Hier worden we ontvangen door Walter Tempels, Anton Broekmeulen én de wonderlijke boom die Henk opkweekte uit een wortelrestant van de Linde die eens prominent op de Heuvel stond. Deze nazaat heeft hier gastvrij onderdak gevonden en is inmiddels zo’n 12 meter hoog en vijfstammig.

In de Ambrosiushof is gelegenheid om koffie of thee te drinken, de publicaties van Henk in te zien en het unieke drachtplanten-arboretum te bekijken. Een aanrader!

Wil je mee fietsen dan een mailtje sturen naar steunpuntbomen@ivntilburg.nl met vermelding van datum en  hoeveel personen je komt.

Deze activiteit is gratis bij te wonen.

Meer activiteiten