Over de natuur in het Spoorpark

doen in of leren over de natuur? 

Hieronder vind je allerlei activiteiten en ideeën op het gebied van natuureducatie of natuur in het algemeen. Zowel voor bezoekers als onderwijs, voor volwassenen en kinderen.

Heb je vragen over de natuur in het Spoorpark, wil je zelf een natuurgerichte activiteit organiseren of wil je vrijwilliger worden en helpen bij het groen- of waterbeheer? Stuur dan een mailtje naar natuur@spoorparktilburg.nl

Afleveringen van de natuurvlog ‘Ontdekspoor’ en het laatste natuurnieuws uit het park vind je onderaan deze pagina.

Leren en ontdekken

Wil je wat dieper ingaan op thema’s uit de natuur,  dan zit je hier ook goed! Veel vrijwilligers werken samen aan onderzoeken en feitjes over de natuur en het klimaat in het park. Deze informatie vind je via onderstaande links.

Nieuwberichten over de natuur

Het Ontdekspoor

Ontdekspoor is een vlog met onderwerpen over de natuur en natuurbeleving. Kinderen gaan daarbij in gesprek met deskundigen over verschillende onderwerpen, zoals klimaat en leefomgeving, over het grotere verhaal en wat kun je zelf doen.

De eerste aflevering is: ‘Wout en de bijen’. De tweede aflevering is: ‘Watermeisje’. Met de boodschap: Wij zorgen voor het water, zodat kinderen kunnen spelen. Op hun beurt zullen deze kinderen ook leren om voor het water te zorgen, voor hún kinderen.

Kijk hier voor meer informatie over Het Ontdekspoor.