De Kempentoren

spectaculair uitzicht over Tilburg en de Kempen

De Kempentoren is een project van stichting de Torenbouwers. Nadat in 2011 met succes de Flaestoren op Landgoed De Utrecht -centraal in de Kempen- werd gebouwd, ontstond het idee om opnieuw een toren te bouwen. Nu aan de rand van de Kempen.

In het Spoorpark in Tilburg vonden de Torenbouwers een geschikte locatie. Als kwartiermaker in het park werd een toren gebouwd met uitzicht over de stad, richting de Kempen: vandaar de naam ‘De Kempentoren’.

Geheel nieuw ontwerp voor Spoorpark

Het oorspronkelijke ontwerp van de Flaestoren bleek niet hoog genoeg voor plaatsing in het Spoorpark. De Torenbouwers maakten voor de Kempentoren een geheel nieuw ontwerp, uitgaande van de vormgeving van de oorspronkelijke toren.

Stichting de Torenbouwers is een samenwerking van Aannemersbedrijf J.A. van Gisbergen, Gebroeders van Gisbergen, Reijrink Staalconstructie en Van Dal Houthandel. Daarnaast zijn Luijten-Smeulders Architecten, Adviesbureau Tielemans Bouwconstructies, Pontifax, ASR en Ondernemend Hilvarenbeek betrokken bij dit project.

De toren in het Spoorpark is 37 meter hoog. Tegen betaling van 2,00 euro (alleen via pinpas) dagelijks toegankelijk voor bezoekers tot zonsondergang.

Kijk voor meer info over de Kempentoren en andere uitkijktorens ook eens op www.uitkijktorens.nl.

Meer info en contact

Stichting De Torenbouwers
  http://kempentoren.nl/
  info@kempentoren.nl