Selecteer een pagina

Parkpartners

Scouting Esjeeka

Initiatiefnemers: Marty van de Ven en Rolien van Swam

“Als scouting staan we midden in de samenleving en willen we zichtbaar zijn voor de buitenwereld. Ons voormalige onderkomen – in de kelder van een groot oud pand  aan het Wilhelminapark – voldoet helaas niet aan de eisen die wij als scouting stellen aan een gebouw. We gaan een nieuw onderkomen bouwen voor onze groep en in onze ogen is het Spoorpark de ideale plek. Juist vanwege de centrale ligging, de groene omgeving, de vele mogelijkheden die het terrein te bieden heeft en de kans tot samenwerking.”

www.esjeeka.nl

T-huis

Initiatiefnemers: Dirk de Leeuw en Lennart Veersma

“Een ontmoetingsplek waar je kunt ontspannen. Iets wat natuurlijk niet kan ontbreken in een stadspark is een gezellig Theehuis. Iets wat wij als Tilburger natuurlijk schrijven als: T-HUIS. Zoals de naam al doet vermoeden is de opzet van het T-HUIS multi-inzetbaar! Het moet voor de Tilburger een T-HUIS zijn waar je kunt komen ontspannen en de mogelijkheid hebt om je energie kwijt te kunnen bij een van de verschillende sportfaciliteiten. In het kort: de woonkamer van Tilburg. Wij zien het stadspark als een prachtige locatie. Hiermee willen we aan de rest van Nederland laten zien dat vrije tijd, sport, het bedrijfsleven en groen bij elkaar kunnen komen, en gezamenlijk een grote aantrekkingskracht vormen voor de stad Tilburg.”

De Rits

Initiatiefnemer: Marieke Vromans

” Kunst als verbindende factor. Het kunstwerk gaat in dit nieuwe park de verbinding aan met het gehele parkontwerp, dat is een enorme meerwaarde voor zowel park als kunstwerk. Deze verbinding komt tot stand door de vorm, de locatie en de betekenis van de rits die een meervoudige verwijzing kent. Maar ook zonder enige kennis van de plek en haar verleden spreekt het beeld van een gigantische rits die de stad openritst een park aan je voeten legt iedereen tot de verbeelding. Marieke Vromans combineert beeldende kunst met landschapsarchitectuur. “Ik ben van mening dat een inspirerende en prikkelende leefomgeving een gezonde, betrokken samenleving creëert. Daar zet ik me voor in; op accupuncturistische wijze maar ook op grote schaal door kunst in te zetten voor gebiedsontwikkeling en stedelijke transities.” “

www.mariekevromans.nl

Outdoor urban sports park

Initiatiefnemer: Lois de Jong en Rens Verbruggen

“Een prachtige betonnen multisportlocatie bestaand uit een kombochtenbaan met daaraan grenzend een aantal klassieke obstakels waar skaten, fietsen en steppen naar hartelust kan worden beoefend. Het wordt niet alleen een speeltuin voor stedelijke avonturiers, maar ook een area waar internationale wedstrijden kunnen worden georganiseerd en Banksky’s van de toekomst hun tags kunnen achterlaten. Een uitdagende, spannende locatie voor elk wat wils, passend bij deze tijd. Een verblijfplek met een bite voor jong en oud.”

De Kwartiermakers van de Urban Sports Area zoeken nog naar funding voor de verharding van de pumptrack, voor de street skate obstakels en voor de boulders. Heeft u interesse in crowdfunding of sponsoring? Neem dan contact op met de Kwartiermakers via lois@magmamedia.nl.

BEWEEGR

Initiatiefnemer: Bart Spijkers

Realiseren van een community voor sport, bewegen en gezondheid in het park, met een aansprekende beachsportlocatie, paramedisch centrum en sportvoorzieningen, w.o. een beweegtuin voor ouderen, bootcamp en obstacle run. De samenwerking tussen de initiatiefnemers zorgt voor een breed aanbod op gebied van lifestyle, training en revalidatie. We willen Tilburg en omgeving in beweging krijgen en houden. De samenwerkende partijen van BEWEEGR zijn Fysio Spijkers en Beach Tilburg.

www.beweegr.nl

Stadscamping Tilburg

Initiatiefnemer: Brigitte Blanken, Erik van Gool en Eric Steur

“Onze wens is het hele seizoen open te gaan: van Roadburn tot en met Incubate, van april tot en met september. Niet zo groot als tijdens de festivals, maar voldoende plek (stuk of 20 plaatsen) voor kampeerders die met tent of camper onze stad bezoeken en een paar nachten willen blijven. Naast kampeerplekken willen we ook graag enkele Bed & Breakfast plaatsen gaan aanbieden. Geen standaard kamers, maar originele zelfgebouwde accommodaties. Denk bijvoorbeeld aan omgebouwde bouwketen, een huisje gebouwd van pallethout, een gepimpte retro caravan, etc. Deze willen we gaan bouwen samen met Tilburgers. Voorwaarde is dat de accommodaties mobiel zijn, duurzaam en passend bij de Stadscamping.”

www.stadscampingtilburg.nl

Levend Water

Initiatiefnemer: Lucy Bathgate

“Het idee is dat er weer water gaat stromen in het park; zoals een eeuw geleden. Aangesloten op het watersysteem van de stad fungeert het als binnenstedelijke waterberging. De waterzuivering met planten reinigt het regenwater. Schoon en stromend verbindt het de verschillende gedeeltes van het park. Toegankelijk voor kinderen van alle leeftijd, hun ouders en grootouders.

Mijn gedroomde watersysteem bestaat uit een meanderend beekje door een groene vallei, een ondiepe beek met natuurlijke elementen, vijver met toegankelijke oever en een waterplein. De zuivering vindt plaats via helofytenfilter en uv filters. Bij het ontwerp, de realisatie en het beheer zijn veel partners betrokken.”

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Noord-Brabant.

www.lichtopdestad.com/levend-water

Kempentoren

Initiatiefnemers: Stichting De Torenbouwers

De Kempentoren in het Spoorpark is een vergrote versie van de bekende Flaestoren op landgoed De Utrecht bij Esbeek en Lage Mierde. De toren in het Spoorpark zal ruim 30 meter hoog worden en is tegen een kleine bijdrage toegankelijk voor bezoekers. De stichting achter de toren heeft overigens geen commercieel doel.

De initiatiefnemer van de toren is Stichting De Torenbouwers en wordt ondersteund door enkele gerenommeerde bedrijven uit de Kempen. De bouw van de toren start in maart 2019 met het storten van het fundament.

Meer info: Stichting de Torenbouwers: info@kempentoren.nl.