Klimaat

Toekomstbestendigheid: Alles is in beweging

Klimaatadaptatie betekent dat we ons aanpassen aan de veranderingen van het klimaat: Meer warme dagen, meer neerslag en meer droogte.
Om minder last te hebben van hittestress, worden er door heel TIlburg koelteplekken gemaakt. Het Spoorpark is zo’n koelteplek door de aanwezigheid van het groen en het water.

Regenwaterberging

Voor het tegengaan van wateroverlast door een toename van piekbuien of juist langere periodes van droogte wordt er ook gewerkt aan meer regenwaterberging.

Metingen

Er worden klimaat/meetstations in het park geplaatst, samen met de Internet of Things Community die ook in het Spoorpark is gehuisvest. Hiermee kunnen luchttemperatuur, luchtvochtigheid, bodemvochtigheid gemeten worden. Deze klimaatstations worden door vrijwilligers gemaakt, met eenvoudige materialen en via GPS zender en ontvanger aangesloten op een wereldwijd netwerk.
Hier kun je de klimaatstations in de omgeving van Tilburg bekijken. Elke 15 minuten is er een update.

Regen

Als je wilt weten hoeveel regen er valt en hoeveel er verdampt, kun je ook nu al naar de website van het KNMI gaan, de dichtstbijzijnde metingen worden in Rijen gedaan. Kies voor de link naar ‘metingen en waarnemingen’, kies daarna voor dagwaarden.

Archieven