IVN Tilburg

IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond en belangrijk natuur is. We inspireren met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal. Iedereen kan meedoen! Vanuit je tuin, buurt, school of werk maak jij het verschil. IVN leidt op en leidt rond. IVN is er ook voor kinderen en ouderen met op de doelgroep gerichte activiteiten. Kijk op www.ivn.nl/afdeling/tilburg, daar vind je alle informatie.  

IVN heeft haar onderkomen in het Spoorpark en wil van daaruit op een laagdrempelige manier inwoners en bezoekers informeren en betrekken bij natuuractiviteiten. Elke woensdagavond (19:30 uur – 21:30 uur) is onze Groene Huiskamer open voor wie iets wil weten over bv natuur in de stad. Elke laatste woensdagavond van de maand kan iedereen met vragen over bomen terecht in de Groene Huiskamer..

Één keer per maand organiseren we in het Spoorpark een activiteit, van een lezing tot een workshop over bodemdiertjes. Kijk voor de actuele activiteit op de kalender van het Spoorpark, www.spoorparktilburg.nl of de website van IVN Tilburg.

Voor scholen en natuurfeestjes hebben we leskisten. Uitlenen gaat via  uitleenivnmaterialen@ivntilburg.nl. Op de site van IVN of Spoorpark is verdere informatie over de leskisten te vinden.

De Groene Huiskamer vindt u vooraan in het Spoorpark tegenover de Rits.