Veelgestelde vragen

We krijgen regelmatig vragen van omwonenden en bezoekers over het Spoorpark. Op deze pagina hebben we vragen die we vaak krijgen verzameld. Heb je ook een vraag, maar staat jouiw vraag er nog niet bij? Vul dan het vragenformulier op deze pagina in.

Wie weet vind je jouw vraag – met een antwoord – dan ook binnenkort op deze pagina terug.

Openingstijden en toegankelijkheid

Is het Spoorpark gratis toegankelijk?

Ja. Het Spoorpark is gratis toegankelijk tijdens de openingstijden. Het kan zijn dat het park (of een deel ervan) niet gratis toegankelijk is i.v.m. een evenement. We zullen dat tijdig kenbaar maken via onze agenda op de website.

Wat zijn de openingstijden?

Het Spoorpark is elke dag van het jaar open. Er gelden andere openingstijden voor de zomer en winter. Het park is in de zomer open van 08.00 tot 23.00 uur en in de winter van 08.00 tot 22.00.

Zijn huisdieren toegestaan?

Nee, het park is niet toegankelijk voor huisdieren (m.u.v. hulphonden en blindengeleiden honden). Aan de rand van het park in de hoek van Ringbaan West en het spoor is een speciale losloop en uitlaat plek.

Via welke kant(en) kan ik het park in?

De drie ingangen om het park te betreden bevinden zich aan de Oost-, Zuid-, en Westzijde. Ook te vinden op de plattegrond.

Is het park toegankelijk voor mindervaliden?

Het park is toegankelijk voor mindervaliden via de verharde paden (op de boulevard), deze zijn gelijkvloers. Bij de Kiosk (overkapte gedeelte) is één invalidentoilet aanwezig. Er zijn mindervaliden parkeerplaatsen in de omgeving van het Spoorpark.

Zijn er voldoende zitplaatsen?

Ja, door het gehele park vind je voldoende zitplaatsen. Er zijn genoeg houten banken en je kunt gebruik maken van de betonnen bank(en) langs de boulevard.

Is er een plattegrond?

Ja. Op deze plattegrond kun je zien wat op welke plek te vinden is (of in de toekomst nog in het park komt). Klik op de tekening om in te zoomen.

Hoe groot is het park?

Het park is 7,5 hectare groot, is centrum-stedelijk gelegen en maakt deel uit van de Spoorzone.

Locatie en bereikbaarheid

Is er parkeermogelijkheid?

In het park is een parkeerterrein aan de zuidzijde (naast de camperplaatsen). Naast het park kan je parkeren aan de Westzijde (aan de kant van de Ringbaan West) bij BeweegR. Is daar geen plaats? Dan graag parkeren in parkeergarage De Knegtel, op 5 minuten loopafstand van het Spoorpark. Nog beter is het om gewoon met de fiets of te voet te komen natuurlijk 😉

Is er een bewaakte fietsenstalling?

Nee, er is een onbewaakte fietsenstalling aan de Oost- en Westzijde van het park. Je kunt hier je fiets tussen de ‘fietsnietjes’ stallen op eigen risico.

Mag je door het park fietsen/skaten/skeeleren?

Skaten en skeeleren is toegestaan; natuurlijk rekening houdend met andere bezoekers en de vele kinderen die overal rennen. Wel is toegestaan om met een scootmobiel stapvoets te rijden. Dit in verband met de veiligheid van overige bezoekers. Fietsen is niet toegestaan. Dit valt onder de huisregels. Borden “voetgangersgebied” zullen dat aangeven zodat er op gehandhaafd kan worden.

Hoe ver is het park vanaf centraal station Tilburg?

Het park is circa 8 minuten lopen vanaf centraal station Tilburg. Aan de Hart van Brabantlaan bevindt zich ook een bushalte.

Eten en drinken

Is er catering in het park?

Ja, bij de Kiosk en het T-huis (nu nog in tijdelijke strandtent bij BeweegR). Bij de Kiosk kun je snel iets halen, denk aan een heerlijke koffie met een versgebakken croissant. Het T-huis, oftewel de woonkamer van het park, kan je ontbijten, lunchen, borrelen of dineren. Zie voor verdere details de plattegrond en de website van het T-huis. Ook bij de receptie van de Stadscamping kun je wat te drinken halen.

Mag ik mijn eigen eten en drinken meebrengen?

Het is toegestaan om je eigen eten en drinken mee het park in te nemen. Het is echter niet toegestaan om meegenomen etenswaren te nuttigen in de horecagelegenheid en de daarbij behorende terrassen.

Is het toegestaan om te picknicken en te barbecueën?

Het is toegestaan om te barbecueën op het speelveld, het grote grasveld midden in het park. Mits er geen hinder plaatsvindt voor andere bezoekers en geen schade wordt aangebracht. Bij het barbecueën in het park zijn een aantal regels opgesteld. Deze lees je in het parkreglement.

Picknicken mag altijd, heerlijk in het weekend of op zomerse avonden. Geniet eindeloos op onze uitgestrekt groen grasveld.

Waar is de dichtstbijzijnde supermarkt?

Op 5 minuten loopafstand vind je de Albert Heijn XL en de Aldi (Jan Heijnsstraat).

Is alcohol toegestaan in het Spoorpark?

Alcohol is in het park, net zoals in alle openbare ruimtes, alleen toegestaan voor personen van 18 jaar en ouder. Wij tolereren geen openbare dronkenschap. Lees meer op www.nix.nl.

Faciliteiten

Zijn er toiletten?

Ja, er zijn 4 openbare toiletten op het Oostplein (achter de Kiosk). In het T-huis en bij BeweegR bevinden zich ook toiletten. Zie plattegrond. Kijk voor meer details op de website van het T-huis en van BeweegR.

Is er een babyverschoningsruimte?

Ja, er is een babyverschoningsplek in het invalidentoilet op het Oostplein (achter de Kiosk).

Van welke faciliteiten kan ik gebruik maken?

Er is voor iedereen wel iets leuks te beleven in het park. Kijk op de plattegrond voor een overzicht van alle faciliteiten.

Mag er in het water worden gezwommen?

Dankzij het project ‘levend water’ stroomt er opnieuw water in het park. Het project ‘levend water’ bestaat uit een vijver, een waterplein met fonteinen en een beek. Kinderen kunnen hierin spelen en volwassenen kunnen rustig pootje baden. Het is niet toegestaan te zwemmen in de vijver! (lees hier waarom)

Beschikt het park over vismogelijkheden?

Nee, in het water zwemmen geen vissen. Ook mogen er geen eenden worden gevoerd i.v.m. het zuiver houden van het water.

Is er wifi en stroom beschikbaar?

Voor bezoekers van Beach Tilburg is er gratis WiFi. Er is nog geen WiFi dekking in het volledige park.

Welke sportactiviteiten zijn er aanwezig in het park?

Bij Outdoor Urban Sports, een multisportlocatie, kan je samen met vrienden ‘chillen’ en actief bezig zijn. Het urban park beschikt over een bowl, een pumptrack en boulders. Bij BeweegR kun je tevens terecht voor beachvolley, voetvolley en beach tennis. Ook kun je daar ‘bootcampen’. Bij BeweegR moet je wel lid zijn om gebruik te maken van de faciliteiten. Dat geldt niet voor de bowl, pumptrack en boulders.

Kan ik overnachten in het park?

Ja dat kan zeker! Bij Stadscamping Tilburg is er plek voor zo’n 25 tenten en 10 campers. Ook kun je er een kant-en-klare tent huren of verblijven met een groep in een grote legertent. Kijk voor meer informatie en boekingen op www.stadscampingtilburg.nl.

Algemeen

Ik wil iets betekenen voor het Spoorpark. Hoe kan dat?

Bij het Spoorpark kunnen we alle hulp goed gebruiken! Ben je ondernemer die kan helpen met onze wensenlijst of wil je graag vrijwilliger zijn? Of wil je ‘vriend van het Spoorpark’ worden? Er zijn verschillende manieren om betrokken te zijn. 

Ondernemer? Hier vind je de wensenlijst.
Wil je vrijwilliger worden? Hier vind je onze vacatures.
Vrienden worden? Klik hier.

 

Waar kan ik gevonden voorwerpen inleveren of terugvinden?

Gevonden voorwerpen kun je afgeven bij het Spoorpark kantoor (het gele gebouw). Ook bewaren we hier de gevonden voorwerpen. Ben je iets kwijtgeraakt in het park? Kom dan langs tijdens kantoortijden. We kunnen niet garanderen dat er iets van jou bijzit.

Wat zijn de huisregels van het park?

Bij het betreden van het park ga je akkoord met het parkreglement zoals aangegeven op de borden bij de entree. Zie voor een voorbeeld van het bord hieronder.

Mag ik mijn eigen muziek afspelen?

Uiteraard, maar dit mag zeker geen overlast geven aan andere bezoekers.

Mag ik een kampvuur maken?

Nee. Open vuur is niet toegestaan, dit in verband met de veiligheid.

Jouw vraag