Spoorpark lanceert adoptieproject ‘Vrienden van het Spoorpark’

vrijdag 28 juni 2019 | Nieuws

Onder de noemer: Het Spoorpark is van ons allemaal, lanceert de Stichting Spoorpark een week na de opening  het adoptieproject  Vrienden van het Spoorpark.

“Het Spoorpark is gerealiseerd als burgerinitiatief en dat fundament willen we vasthouden, en zelfs versterken”, aldus het stichtingsbestuur. “Hoe meer Tilburgers aanhaken, meedoen, enthousiast zijn en dus het park omarmen, des te meer zal het Spoorpark een plek zijn waar de mensen uit de stad zich gevoelsmatig aan verbinden. Dat brede draagvlak is ook nodig om het park voor nu en de toekomst mooi, veilig en gezellig te houden voor jong en oud.”  Maar ook om bijvoorbeeld extra kosten te kunnen dekken door onverwachte omstandigheden, zoals momenteel het uitvoerig bewateren van de jonge aanplant die het door de aanhoudende warmte en droogte moeilijk heeft om te overleven.

Om de band die velen inmiddels met het park voelen ook praktisch vorm te geven is het vanaf nu mogelijk om stukjes park te adopteren. Kies via de website vrienden.spoorparktilburg.nl  op de plattegrond van het park, kies uw eigen favoriete plekje en adopteer tien vierkante meter voor 25 euro per jaar of 100 euro voor vijf jaar! Hoe meer Vrienden het Spoorpark telt, hoe meer burgers dit initiatief dragen en dat is uiteindelijk wat het burgerinitiatief voor ogen heeft. En ja: zelfs wethouders en ambtenaren kunnen vriend worden. Sterker nog: bij de opening heeft de stichting Spoorpark de eerste vier spots ofwel 40m2  ‘cadeau’ gedaan aan wethouder Berend de Vries en hem daarmee benoemd als eerste Vriend van het Spoorpark.

De officiële openingsdatum 21 juni, blijft als langste dag van het jaar ook de dag waarop we steeds al onze vrienden verenigd willen zien.  De vrienden samen vormen mét de burgerinitiatieven in het park voor het bestuur ook een klankbord van betrokkenen die in de toekomst nieuwe burgerinitiatieven kunnen voordragen en meteen feedback kunnen geven over tal van zaken omtrent het park die verbetering of versterking behoeven.

Het vriendenprogramma biedt als extraatje ook de mogelijkheid een stukje park cadeau te doen aan een vriend, vriendin, collega, kind of kleinkind!

Het programma voor  Vrienden van het Spoorpark is op vrijwillige basis bedacht en gemaakt door vijf studenten van Fontys Hogeschool ICT; Tom Körschner, Dennis Verbuijs, Job Deleij, Redmar van de Riet en Martijn Vos,  in samenwerking met hun opleider Jacques de Roij en het bestuur van de Stichting Spoorpark.

Wil je ook een stukje Spoorpark adopteren? Ga naar vrienden.spoorparktilburg.nl en kies jouw favoriete plekje!

Let op!
De website op vrienden.spoorparktilburg.nl werkt niet in de verouderde browser Internet Explorer in Windows. Gebruik dus Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge of een andere moderne browser.
Ook verouderde versies van Safari op de Mac kunnen ervoor zorgen dat de applicatie niet of niet helemaal werkt.

 

Meer nieuws:

Vrijwilliger in het zonnetje: Mare (17)

Vrijwilliger in het zonnetje: Mare (17)

Vrijwilligers zijn een onmisbare factor voor het Spoorpark. Zonder hen zou er niemand kunnen genieten van een mooi en schoon Spoorpark. Daarom zetten wij ze graag in het zonnetje. Deze keer hebben we gesproken met Mare, de jongste vrijwilliger van het park.   Hoi...

Lees meer
Nieuwe naam overkapping bekend: De Remise

Nieuwe naam overkapping bekend: De Remise

Gisteren vond de onthulling van de naam voor de overkapping plaats. De Remise kwam als winnaar uit de strijd, en troefde hiermee Het Perron en de Overstap af. Veel mensen maakten hun voorkeur duidelijk; er zijn namelijk maar liefst 312 stemmen binnengekomen. 42%...

Lees meer
Bedrijvencompetitie beachvolleybal op drie vrijdagavonden

Bedrijvencompetitie beachvolleybal op drie vrijdagavonden

Dit jaar organiseert Beach Tilburg op het terrein van BeweegR in het Spoorpark weer een beachvolleybal competitie voor bedrijven. Dit jaar zelfs op drie avonden! Op vrijdagavond 12 mei, 9 juni en 14 juli kun je samen met je collega's de sportieve uitdaging met andere...

Lees meer