Spoorpark lanceert adoptieproject ‘Vrienden van het Spoorpark’

vrijdag 28 juni 2019 | Nieuws

Onder de noemer: Het Spoorpark is van ons allemaal, lanceert de Stichting Spoorpark een week na de opening  het adoptieproject  Vrienden van het Spoorpark.

“Het Spoorpark is gerealiseerd als burgerinitiatief en dat fundament willen we vasthouden, en zelfs versterken”, aldus het stichtingsbestuur. “Hoe meer Tilburgers aanhaken, meedoen, enthousiast zijn en dus het park omarmen, des te meer zal het Spoorpark een plek zijn waar de mensen uit de stad zich gevoelsmatig aan verbinden. Dat brede draagvlak is ook nodig om het park voor nu en de toekomst mooi, veilig en gezellig te houden voor jong en oud.”  Maar ook om bijvoorbeeld extra kosten te kunnen dekken door onverwachte omstandigheden, zoals momenteel het uitvoerig bewateren van de jonge aanplant die het door de aanhoudende warmte en droogte moeilijk heeft om te overleven.

Om de band die velen inmiddels met het park voelen ook praktisch vorm te geven is het vanaf nu mogelijk om stukjes park te adopteren. Kies via de website vrienden.spoorparktilburg.nl  op de plattegrond van het park, kies uw eigen favoriete plekje en adopteer tien vierkante meter voor 25 euro per jaar of 100 euro voor vijf jaar! Hoe meer Vrienden het Spoorpark telt, hoe meer burgers dit initiatief dragen en dat is uiteindelijk wat het burgerinitiatief voor ogen heeft. En ja: zelfs wethouders en ambtenaren kunnen vriend worden. Sterker nog: bij de opening heeft de stichting Spoorpark de eerste vier spots ofwel 40m2  ‘cadeau’ gedaan aan wethouder Berend de Vries en hem daarmee benoemd als eerste Vriend van het Spoorpark.

De officiële openingsdatum 21 juni, blijft als langste dag van het jaar ook de dag waarop we steeds al onze vrienden verenigd willen zien.  De vrienden samen vormen mét de burgerinitiatieven in het park voor het bestuur ook een klankbord van betrokkenen die in de toekomst nieuwe burgerinitiatieven kunnen voordragen en meteen feedback kunnen geven over tal van zaken omtrent het park die verbetering of versterking behoeven.

Het vriendenprogramma biedt als extraatje ook de mogelijkheid een stukje park cadeau te doen aan een vriend, vriendin, collega, kind of kleinkind!

Het programma voor  Vrienden van het Spoorpark is op vrijwillige basis bedacht en gemaakt door vijf studenten van Fontys Hogeschool ICT; Tom Körschner, Dennis Verbuijs, Job Deleij, Redmar van de Riet en Martijn Vos,  in samenwerking met hun opleider Jacques de Roij en het bestuur van de Stichting Spoorpark.

Wil je ook een stukje Spoorpark adopteren? Ga naar vrienden.spoorparktilburg.nl en kies jouw favoriete plekje!

Let op!
De website op vrienden.spoorparktilburg.nl werkt niet in de verouderde browser Internet Explorer in Windows. Gebruik dus Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge of een andere moderne browser.
Ook verouderde versies van Safari op de Mac kunnen ervoor zorgen dat de applicatie niet of niet helemaal werkt.

 

Je eigen stukje Spoorpark?

Word ‘Vriend van het Spoorpark’ en adopteer jouw eigen stukje park!

Vergadering of presentatie?

Huur presentatie- of vergaderruimte in het Spoorpark!

Meer nieuws:

De Wintertuin wordt driedaags winterdorp

De Wintertuin wordt driedaags winterdorp

Van vrijdag 16 t/m zondag 18 december kun je 'De Wintertuin’ bezoeken in het Spoorpark. De Wintertuin is een volledig gethematiseerd winterdorp met dagelijks een breed scala aan activiteiten, diverse kerstkramen en optredens van o.a. Tino Martin, Brace, Team Disco...

Lees meer
Sinterklaas in het Spoorpark

Sinterklaas in het Spoorpark

Hij komt, hij komt….. De lieve goede Sint komt deze maand maar liefst twee keer op bezoek in het Spoorpark! Op zondag 13 én zondag 20 november komt de Goedheiligman met zijn pieten naar het park. Op zondag 13 november komt de kindervriend rond 12.00 uur met de boot...

Lees meer