Informatie

Wil je wat dieper ingaan op natuurthema’s in het Spoorpark? Dan zit je op deze pagina goed. Veel vrijwilligers werken samen aan onderzoeken en feitjes over de natuur en het klimaat in het park. Deze informatie vind je op de onderliggende pagina’s. 

ER LEEFT VAN ALLES

Het Spoorpark heeft héél veel vogels, kleine dieren en insecten. Op het land, in de lucht, onder de grond én in het water. Ook daar leeft van alles, zoals vissen, kikkers, padden, slakken en misschien wel salamanders.
Ook zijn er al 9 verschillende soorten bijen gezien en zijn er veel konijnen!

Op deze pagina lees je meer…

LEVEND WATER

De diertjes in en rond het water vertellen iets over de waterkwaliteit. Het verhaal van het water in het Spoorpark is een heel bijzondere, het begint bij de Rits… of toch niet?

Op deze pagina lees je meer…

ER groeit van alles

Toen het Spoorpark ontworpen werd kwam er ook een groot groenplan en werd er gesproken over hoe dat onderhouden moest worden. 
Dat plan kun je bekijken, maar misschien nog interessanter is de inventarisatie van alles wat er groeit en bloeit en hoe dat gedaan wordt.

Op deze pagina lees je meer…

KLIMAAT EN TOEKOMSTBESTENDIGHEID

Een groen park wat veel water kan opvangen en koelte kan brengen in een stad die bekend staat als 1 van de heetste en droogste van Europa is heel waardevol.
Hoe we dat doen en waaraan we werken is een continue proces en we proberen daar zo goed mogelijk verslag van te maken.

Op deze pagina lees je meer…