IVN Lezing: Sterrenkunde

Wim Holwerda van astronomische vereniging WEGA uit Tilburg geeft woensdagavond 13 maart bij IVN Tilburg een presentatie onder de titel ‘Zon, maan, planeten en sterren – wat er zoal aan de hemel is te zien’. Holwerda heeft van jongs af aan interesse in sterrenkunde en heeft hierover ook gepubliceerd. Verder is hij ook vrijwilliger bij sterrenwacht Tivoli in Oudenbosch, waar hij soms rondleidingen mag geven.

Het wordt een verhaal in aanloop naar de Nationale sterrenkijkdagen op 15 en 16 maart 2024. Het niveau is voor de geïnteresseerde leek en er is ruimte voor vragen. De verschillende hemellichamen komen aan bod. Wat zijn het, hoe denken we dat ze zijn ontstaan, wat is het belang voor ons en wat kan je als amateur allemaal waarnemen? Hoe meer je leert begrijpen, hoe meer je je gaat verwonderen. Naast de feiten komen ook zeker veel mooie plaatjes aan bod, die vaak door Holwerda zijn geschoten.

Deze lezing, georganiseerd in samenwerking met Spoorpark Tilburg, begint om 19.30 uur in de Groene Huiskamer van IVN Tilburg in het Spoorpark. Adres: Spoorpark 1, 5038LS Tilburg

Meer activiteiten