IVN lezing ‘Vogels’ door Ad Kolen

Op woensdagavond 22 februari vindt het eerste deel van het tweeluik ‘Vogels’ plaats in de Groene Huiskamer van IVN in het Spoorpark. Het tweede deel volgt in april en wordt apart aangekondigd!

Na 40 jaar ’vogelen’ waarvan ruim 25 jaar jaarvogeltellingen en broedvogelinventarisaties in Tilburg en omgeving neemt de interesse van Ad Kolen in de ecologie van vogels steeds belangrijkere vormen aan. Algemeen voorkomende vogels zoals houtduif, ekster en de kokmeeuw zijn goed te volgen in hun activiteiten. Bijvoorbeeld wat ze eten en hoe ze zich onderling gedragen. Van de houtduif, een vegetariër, heeft Ad inmiddels tientallen soorten voedsel op zijn lijstje staan.

Andere soorten zijn voor het observeren van hun gedrag niet zomaar te benaderen. Een manier om vogels toch ongestoord te volgen is in zo’n geval het plaatsen een cameraval gericht op een plek waar ze vaak verblijven. Zo plaatst Ad al jaren camera’s bij en ook in nestkasten. Door camera’s te plaatsen bij broedgelegenheden van onder andere bosuil, ijsvogel en oeverzwaluw zijn bijzondere beelden verzameld.

Een greep daaruit, met de nodige toelichting staat deze avond op het programma.
Vragen hier over maar ook over andere wetenswaardigheden over vogels kunnen tijdens en na dit gebeuren gesteld worden.

Meer activiteiten