IVN: Steunpunt bomen

Op woensdagavond 29 mei gaan we fietsend en wandelend de stad in. De start is aan de Korvelseweg tegenover café Berlijn. We starten daar om 19.00 uur en eindigen rond 20.45 uur. We beginnen door het mogelijk minder bekende, langgerekte Fokkerhof met zijn fraaie (monumentale) bomen en struiken. Verrassenderwijs ooit aangelegd als villatuin door een succesvol tuinarchitect en dendroloog. Wij lichten graag het een en ander toe. Daarna fietsen wij door een deel van de Trouwlaan waar we een verrassend fraaie, jonge aanplant zien, gerealiseerd via buurt-bomen kansenkaart. Mogelijk ziet u hierin ook een kans voor uw straat.

Tot slot duiken we het stadspark Oude dijk in. Dit park wordt door de gemeente binnenkort “gerenoveerd”. We laten u in deze voormalige kloostertuin kennis maken met verborgen fraaie zeldzaamheden onder de (monumentale) bomen, boomgroepen en struiken aldaar. Uniek blijken ook onder andere de weelderige muur overbegroeiing van klimop, een gevarieerd mooi uitgegroeide bomenrand en een mooi bosje midden in de stad.

Heb je zin om mee te gaan? Meld je dan aan via steunpuntbomen@ivntilburg.nl. Graag met vermelding van hoeveel personen. Er is een beperking is groepsgrootte waarmee we op stap gaan.

Meer activiteiten