IVN: Steunpunt bomen

Vrije inloop voor iedereen die iets wil delen of te weten wil komen over Tilburgse stadsbomen. Deze keer bijzondere aandacht voor alle zaken die met boombescherming te maken hebben.

Bomen kunnen meestal meer dan goed voor zichzelf zorgen. In stedelijke omgeving komen ze echter zoveel barrières tegen ,dat ze gemiddeld niet ouder dan zo’n 40 jaar worden terwijl ze pas bij zo’n 80 jaar jong-volwassen zijn.

Het steunpunt bomen is in het leven geroepen om bomen binnen het grensgebied van Tilburg een handje te helpen bij het volwassen worden. Bomen hebben de hulp nodig van ons Tilburgers met een warm hart voor bomen. Wij zijn de ogen van de bomen om daar waar mogelijk levensbedreigende omstandigheden te signaleren zodat onze overheid daar iets aan kan doen.

Het steunpunt bied je de mogelijkheid om gewoon binnen te wandelen met je boomvraag, signaal of waarneming. Het steunpunt helpt je bij het signaleren. Het steunpunt helpt je meer kennis op te doen over bomen. Het steunpunt helpt je om meer te genieten van bomen. Het steunpunt probeert alle vragen over bomen te ontvangen en daar waar mogelijk helderheid te brengen. Het steunpunt is een inloop om gezellig samen over bomen te keuvelen

Elke laatste woensdag van de maand in het spoorpark bij de groene kamer van het IVN in het scoutinggebouw. Elke vraag, opmerking, waarneming of informatie over bomen kunt u kwijt bij steunpuntbomen@ivntilburg.nl

Meer activiteiten