Lezing: De Wolf is terug van weggeweest

De wolf is terug van weggeweest. Is dit goed of slecht nieuws? Een aanwinst of juist niet? In ieder geval is het een gegeven, een feit waar wee niet omheen kunnen. De vraag is eerder hoe we als mens met de wolf kunnen samenleven. Johan Mees gaat hier verder op in. Hij is ecoloog en adviseur Natuurbescherming en faunazaken bij de provincie Noord-Brabant, secretaris van de Brabantse wolvencommissie, zoogdieronderzoeker en werkt aan een Brabants wolvenplan. Johan is een natuurkenner pur sang.

 

De wolf

Vanuit Duitsland en Frankrijk komen wolven naar Nederland, op zoek naar nieuw leefgebied. Op de Veluwe hebben zich de eerste roedels gevestigd. Maar ook in Brabant komen wolven voor. Daarmee lijkt hij definitief terug te zijn. De wolf heeft een positieve invloed op natuur, landschap en biodiversiteit. Maar er is ook een andere kant; de wolf kan schade veroorzaken en soms zijn mensen bang voor wolven. Tijdens de lezing verteld Mees op boeiende wijze over ecologie, verspreiding en onderzoek naar wolven. Wet en regelgeving komen aanbod en het belangrijkste; hoe ziet een toekomst met deze grote predator eruit?

De avond wordt verzorgd door IVN Tilburg in het Spoorpark. In de Groene Kamer op woensdag 3 april van 19:30 tot 21:30 uur.

Toegang is gratis, voor iedereen en aanmelden is niet nodig.

Meer activiteiten