Stadsdag Lustrum Olof: Synchroon

Het Tilburgs Studentencorps Sint Olof bestaat dit jaar 95 jaar. Elke vijf jaar viert het corps haar lustrum en organiseert het de ‘Olof Stadsdag’. Op deze dag worden verschillende activiteiten georganiseerd om de inwoners van Tilburg kennis te laten maken met de vereniging en iets terug te doen voor de stad.

Synchroon

Het thema van het 19e lustrum is Synchroon. Een student in het Tilburgsche is verweven met de stad, universiteit en zijn vereniging. In alles de student doet staat zij/hij nooit alleen. De student leeft samen op één moment in de tijd met alles om hem/haar heen. Al 95 jaar is Olof verbonden met de stad en universiteit. Ook Olof heeft het afgelopen anderhalf jaar stil gestaan en gewacht. Synchroon staat voor het principe dat ze, nu de pandemie afgelopen is, samen in het moment moeten leven.

Over Olof

Het Tilburgs Studenten Corps Sint Olof is de oudste en meest toonaangevende studentenvereniging van Tilburg. De vereniging is op 8 oktober 1927 tezamen met de universiteit opgericht en heeft een rijke geschiedenis gevuld met tradities opgebouwd. Deze onderscheiden haar vandaag de dag nog steeds van de andere studentenverenigingen in Tilburg.

Door samenwerkingen aan te gaan met Tilburgse bedrijven proberen zij een steentje bij te dragen aan de bloei van de stad. De studentenvereniging wil zo als vereniging stimuleren dat de student met de stad en haar inwoners te verbinding blijft. Een ander doel van de Olof Stadsdag is om geld in te zamelen voor één of meer goede doelen.

Meer info over de Olof Stadsdag volgt binnnenkort.

Kijk op olof.nl voor meer over de oudste studentenvereniging van Tilburg.

Meer activiteiten