Steunpunt Bomen: Zoektocht naar winterbloeiers

Elke laatste woensdag van de maand is er een activiteit rondom het Steunpunt Bomen. Soms we hebben een inloopavond in de Groene Huiskamer van het IVN in het Spoorpark met Kees van Ham als gastheer. Nu gaan we gaan wandelend en fietsend de stad in onder leiding van Joost Werkhoven.

Winterbloeiende bomen, wie kent ze niet?

We starten op het Korvelplein. Vlakbij staan enkele zeldzame, grote en fraaie winterbloeiers waar je makkelijk aan voorbij fietst.
Daarna gaan we op naar een serie fraaie wederopbouwflats met ertussen uniek repeterende, met relatief vele zeldzame, monumentale bomen- en struikenaanplant. Daaronder vele winterbloeiers.

Vervolgens bijzondere stops in de bomenbuurt om vervolgens bij het Spoorpark onder het spoor door te fietsen om daar enkele monumentale, zeldzame bomen te spotten met fraaie winterse silhouetten. Enig ongeloof omtrent bomen die nauwelijks gezien worden ondanks dat ze al jaren langs doorgaande straten staan.

Tot slot fietsen we naar het Wilhelminapark. In het park lopen we een rondje langs vaak onbekende zeldzame, deels ook zeer geurige winterbloeiers waar juist dit park gelukkig rijkelijk mee is voorzien.

Interesse? Geef je op via steunpuntbomen@ivntilburg.nl en geef even aan met hoeveel personen je komt.

Meer activiteiten