Spooranjepark

TILBURG – Tijdens Koningsdag kleurde het Spoorpark vorig jaar wederom compleet oranje. Vele Tilburgers wisten het park te vinden om gezamenlijk de verjaardag van onze koning te vieren. Ook in 2024 opent het park haar deuren voor vele bezoekers en activiteiten onder de naam: Spooranjepark, weliswaar in aangepaste vorm. Het programma start vanaf 10.00 uur.

 

Onder de vlag van de Spoorparkpartners wordt dus dit jaar wederom “Spooranjepark” georganiseerd. Gratis toegang en een ongedwongen sfeer, zoals het Spoorpark bedoeld is. Wel in aangepaste vorm, “Helaas kunnen we geen gebruikmaken van het speelveld in het midden van het park, dat vroeg om creatieve oplossingen. Gelukkig zien we bij iedere zonnestraal het park toch dagelijks vollopen, hierdoor wisten we het zeker: Ook zonder groot grasveld, toch een Spooranjepark! We willen vooral laten zien wat wél kan, want het Spoorpark is zoveel meer dan alleen een grasveld”, laat het Spoorpark weten, er zullen activiteiten zijn onder de Remise, bij het T-huis, bij BeweegR, bij de Beachvolleybal en bij de Stadscamping. “Echt een soort buurtfeest, maar dan voor de hele stad.”

 

Kindervlooienmarkt

Braderieën en Koningsdag: een match made in heaven. Kinderen mogen dit jaar weer gebruik maken van de kinderkraampjesboulevard en hun spulletjes stallen op de vrijplaatsen op het gras langs het voetpad wat parallel ligt aan de stadscamping,” laat de organisatie weten. Ze mogen hier gewoon vrijblijvend plaatsnemen, reserveren of inschrijven is niet nodig.

 

Campingsale

Ook voor volwassenen zijn er verkoopmogelijkheden! Tijdens de campingsale op de Stadscamping kun je een plek claimen voor je tent en hier je tweedehands spulletjes proberen te slijten. Op de website van de Stadscamping kun je een plek reserveren.

 

Podium onder de Remise

Het muzikale programma zal dit jaar plaatsvinden onder de Remise. De volledige timetable zal nog bekend worden gemaakt, maar er is o.a. voor de kinderen een optreden van Mikey en Megan. In de middag treden o.a. zanger Nick Verhoekx en Partyband Agogo op.

 

NK Stoepkrijten

Sinds de nadruk tijdens Spooranjepark toch wat meer op de betegelde gedeelten ligt, mogen deze er ook wel iets fleuriger uit zien! Haal daarom je stoepkrijt bij de bar en doe mee aan het NK stoepkrijten. Maak een foto van jezelf bij je kunstwerk en mail deze naar info@spoorparktilburg.nl

 

Spoorparkspelen: Sportief bij Beach Tilburg & BeweegR

Bij BeweegR zijn diverse sportactiviteiten en springkussens. Bij Beach Tilburg kan deelgenomen worden aan een volleybalkampioenschap. Daarnaast is er de Sportspeeltuin, van 10.00 tot 11.00 uur kunnen kinderen van 5 t/m 9 jaar lekker met je blote voeten in het zand leren bewegen met sport en spel!

 

Kempentoren

In samenwerking met Mutsears Textiles en dankzij de Spoorpark vrijwilligers krijgt de Kempentoren een oranje jasje en geniet je van een prachtig uitzicht over onze stad geheel in stijl.

 

Foodtrucks

Op de boulevard zullen diverse foodtrucks staan.

 

Lunch, diner en borrel bij T-Huis

Tijdens Koningsdag zal het dak van het T-huis een besloten rooftopfeest plaatsvinden, het restaurant en terras van T-huis zelf zijn gewoon geopend voor lunch, diner of een borrel.

 

Meer informatie

Wil je meer informatie over het Spooranjepark? Volg dan vooral het evenement via Facebook en Instagram. 

Meer activiteiten