12 Nieuwe bomen geplant in het Spoorpark

maandag 26 februari 2024 | Natuur, Nieuws

Afgelopen maand zijn er twaalf nieuwe bomen geplant in het park. Deze bomen zorgen voor meer schaduwplekken in de zomer; iets waar parkbezoekers veel behoefte aan hadden. Ook is er een gras/betonpad aangelegd op het grasveld en zijn alle bomen op het grasveld voorzien van grondspots, waardoor het park in de avond meer sfeerlicht heeft.

De bomen zijn op de volgende plekken geplaatst:

  • 5 bomen bij het waterplein
  • 4 bomen nabij het T-Huis
  • 1 boom nabij het bruggetje
  • 2 meerstammige bomen op het Talud

De grote hoeveelheid neerslag in het laatste kwartaal van 2023 en in de eerste maanden van dit jaar vertraagt de werkzaamheden aan het grasveld enorm. Zodra het grondwaterpeil zakt, de temperaturen omhoog gaan én we vaker het zonnetje gaan zien, kunnen we het grasveld direct inzaaien. Dan is het alleen nog een kwestie van geduld hebben, en vragen we jullie te duimen voor zonnig weer met af en toe een klein buitje.

Bedankt voor jullie geduld! Ook wij kijken ernaar uit om zo snel mogelijk lekker te kunnen picknicken in het zonnetje onder onze nieuwe bomen. We doen alles wat we kunnen.

Meer nieuws:

Opbouw Roadburn Camping van start

Opbouw Roadburn Camping van start

Vandaag is de opbouw voor de Roadburn Camping gestart. De camping vindt plaats van woensdag 17 tot en met zondag 21 april. Vanwege de staat van het grasveld wordt deze editie anders ingestoken dan voorheen. Daarom vindt het dit jaar plaats vanaf het Oostplein tot aan...

Lees meer
Waar blijft het gras?

Waar blijft het gras?

Het grote speelveld in het Spoorpark zal voorlopig nog omheind blijven met hekken omdat het nog altijd niet mogelijk is het nieuwe gras in te zaaien. Dat vinden de bezoekers niet leuk, maar wij als bestuur en parkmanagement ook niet.  Sterker nog: we vinden het heel...

Lees meer