Op de foto v.l.n.r. Christel, Leon en Josja

Afvalhelden houden Spoorpark dagelijks schoon

donderdag 10 maart 2022 | Nieuws

Deze week is de ‘Week van de Afvalhelden’ en zetten we graag onze ‘prikkelateurs’ in het zonnetje.

Zij zijn dagelijks aanwezig om het park schoon te houden; onze prikkelateurs. Het team dat bestaat uit ruim 15 vrijwilligers is zeer betrokken. Ze lopen met een prikker of knijper en handschoenen aan in het park om het achtergebleven afval op te ruimen. Of het nu vroeg in de ochtend, middag of avond is, zij zien elk blikje, plastic zak, dop, sigarettenpeuk etc. Mede dankzij de tomeloze inzet van dit team blijft het park schoon en netjes. Bovendien helpen zij de natuur in het park een handje mee en moedigen zij bezoekers aan om het vuil niet zomaar op de grond te gooien.

Week van de Afvalhelden: 7 t/m 13 maart
Ongeveer 30.000 mensen zetten zich dagelijks in voor het inzamelen van afval en grondstoffen, het runnen van een milieustraat, het veilig vervoeren naar de verwerker, het verwerken en recyclen. We noemen ze onze AfvalHelden, met een hoofdletter H. Ook zijn er medewerkers actief in ‘het groen en grijs’: van rioolbeheerder tot kolkenreiniger, van zoutstrooier tot begraafplaatsbeheerder. Een rijke verzameling van beroepen met een gemeenschappelijk kenmerk: het gaat om mooi werk dat ertoe doet. Ze werken in een vitale sector. En verdienen onze waardering. Kijk voor meer info op www.weekvandeafvalhelden.nl.

Ook een steentje bijdragen in het Spoorpark?
Zou jij ook een steentje willen bijdragen aan een schoon, groen en veilig Spoorpark? Tijdens NLdoet, a.s. zaterdag 12 maart staan de deuren van het gele gebouw, waar het kantoor van het Spoorpark is gevestigd, open. Vrijwilligers uit de teams zijn dan van 10.00 – 15.00 uur aanwezig om al je vragen te beantwoorden. En je te informeren over de mogelijkheden die je hebt om je in te zetten voor een mooi, gezellig en goed onderhouden Spoorpark. Én de koffie staat natuurlijk klaar. Je bent van harte welkom!

En dus nogmaals AfvalHelden bedankt!! En ben je in het park en zie je ze lopen? Geef ze een compliment en maak een praatje. En jij gooit je afval toch keurig in één van de vele afvalbakken hè? Kleine moeite, groot gebaar!

 

Je eigen stukje Spoorpark?

Word ‘Vriend van het Spoorpark’ en adopteer jouw eigen stukje park!

Vergadering of presentatie?

Huur presentatie- of vergaderruimte in het Spoorpark!

Meer nieuws:

De Wintertuin wordt driedaags winterdorp

De Wintertuin wordt driedaags winterdorp

Van vrijdag 16 t/m zondag 18 december kun je 'De Wintertuin’ bezoeken in het Spoorpark. De Wintertuin is een volledig gethematiseerd winterdorp met dagelijks een breed scala aan activiteiten, diverse kerstkramen en optredens van o.a. Tino Martin, Brace, Team Disco...

Lees meer
Sinterklaas in het Spoorpark

Sinterklaas in het Spoorpark

Hij komt, hij komt….. De lieve goede Sint komt deze maand maar liefst twee keer op bezoek in het Spoorpark! Op zondag 13 én zondag 20 november komt de Goedheiligman met zijn pieten naar het park. Op zondag 13 november komt de kindervriend rond 12.00 uur met de boot...

Lees meer