Afwerking in volle gang, afval punt van aandacht

maandag 1 juli 2019 | Bouw Update, Nieuws

Groen Xtra mensen aan het werk op het Westplein – Foto: Rob Vennix

Ruim een week geleden is het Spoorpark geopend. In grote getale wist Tilburg het park te vinden en ook afgelopen week en weekend kwamen enorm veel mensen een kijkje nemen. Mede door het prachtige zomerweer natuurlijk en daar zijn we heel blij mee. We merken echter ook dat zoveel bezoekers ook zorgt voor veel afval. De vaste afvalbakken in het park kunnen de hoeveelheden niet aan. Met de hulp van het T-huis en BeweegR hebben we gelukkig flink wat extra grote afvalbakken in het park kunnen plaatsen en ook op de camping staan voldoende kliko’s van het BAT.

Het warme weer van de afgelopen dagen droeg ook nog eens een extra steentje bij aan de hoeveelheid afval. Gezellig samen barbecueën, picknicken en wat drinken dus! Veel blikjes, flesjes en ander afval dus. Dankzij de medewerkers van de Diamant Groep Groen Xtra werden de afvalbakken in het openingsweekend belangeloos om de 2 uur geleegd. Ook nu komen ze elke dag (ook in het weekend!) de afvalbakken legen in de ochtenden. Om ze een handje te helpen vragen we alle parkbezoekers een handje te helpen. Zie je ergens zwerfafval liggen? Pak het op en gooi het in een afvalbak. Zie je dat de afvalbak vol is en heb je veel afval? Loop een stukje verder voor een andere afvalbak.

Ook via sociale media valt het bezoekers op dat niet iedereen zijn afval netjes in een afvalbak gooit of meeneemt…

Gelukkig zijn er mensen zoals Jan…

Hulp is welkom!

Vind je het net als wij belangrijk dat het park schoon is en wil je helpen? Je kunt bij het Spoorpark gebouw afvalknijpers lenen en een vuilniszak meekrijgen als je net als Jan mee wilt helpen het park schoon te houden. Ook bij de receptie van Stadscamping Tilburg kun je ernaar vragen. Samen houden we het park schoon!

Naast het opruimen van het afval door de medewerkers van Diamant GroenXtra, onze conciërge Theo en het groenonderhoud op diverse plekken wordt er ondertussen flink doorgewerkt met de bouw van de Kempentoren en het T-huis. Bij Scouting Esjeeka gaan ze beginnen met de binnen afbouw waarna ze het gebouw kunnen inrichten, op de stadscamping wordt de sanitair-wagon verder afgewerkt en op het terrein van BeweegR / Beach Tilburg wordt de horeca door T-huis in de tijdelijke strandtent verder ge-finetuned.

En hopelijk valt er binnenkort weer wat regen, de warmte in combinatie met een stevige bries zorgt voor droogte, dor gras en stofwolken… helaas hebben we dat stukje niet zelf in de hand.

Medewerkers van Groen Xtra bedankt!!

Je eigen stukje Spoorpark?

Word ‘Vriend van het Spoorpark’ en adopteer jouw eigen stukje park!

Vergadering of presentatie?

Huur presentatie- of vergaderruimte in het Spoorpark!

Meer nieuws:

Kermisrun is terug en doet Spoorpark aan

Kermisrun is terug en doet Spoorpark aan

Eén van de meest bijzondere hardloopevenementen van Nederland is na jaren weer terug op de agenda! Aanstaande zondag 24 juli, de eerste zondag van de Tilburgse Kermis, vormt de binnenstad van Tilburg en het terrein van de Tilburgse Kermis het decor van dit...

Lees meer
Foodtruck Festival TREK dit weekend in Spoorpark

Foodtruck Festival TREK dit weekend in Spoorpark

Dit weekend is het Spoorpark dé plek voor liefhebbers van lekker eten, drinken en gezelligheid voor jong en oud! Foodfestival TREK, het grootste rondreizende foodfestival van Nederland, komt dit jaar voor het eerst naar het Spoorpark. Bourgondiërs uit de wijde...

Lees meer