Buurtcamping eerste evenement na opening in Spoorpark

woensdag 19 juni 2019 | Nieuws

Foto: Cloakture Photography

In het weekend van vrijdag 28 t/m zondag 30 juni kunnen bewoners van Tilburg hun tentje in het Spoorpark opzetten en genieten van een korte vakantie in eigen stad. Voor de vierde keer organiseert Stadscamping Tilburg ‘De Buurtcamping’, een camping exclusief voor Tilburgers. Het is het eerste evenement in het pas geopende Spoorpark. Waar reguliere parkbezoekers het park vóór sluitingstijd moeten verlaten, mogen kampeerders op De Buurtcamping in het park blijven. Zij kunnen daardoor optimaal genieten van de nieuwe parkbeleving.

Tijdens De Buurtcamping is het Spoorpark een weekend lang de plek waar Tilburgers uit alle wijken elkaar kunnen ontmoeten. Van de Reeshof tot Broekhoven en van De Blaak tot Tilburg Noord, iedereen is welkom op De Buurtcamping waar traditioneel de ontmoeting centraal staat.

Kwartiermaker Eric Steur van Stadscamping Tilburg: “We kijken ernaar uit om voor het eerst een evenementencamping te organiseren in het Spoorpark. We kennen deze plek natuurlijk al wel van eerdere campings die we hier georganiseerd hebben, maar het is nu toch heel anders. Die nieuwigheid en het feit dat het park tijdens De Buurtcamping gewoon open is voor reguliere parkbezoekers maken het best een beetje spannend, maar onze vrijwilligers zijn inmiddels ervaren genoeg om daar goed mee om te gaan”.

Kampvuur, optredens en bingo
Ook dit jaar heeft de organisatie weer een gevarieerd programma samengesteld voor jong en oud. Van creatieve workshops tot natuuractiviteiten en van ouderwets spelletjes spelen tot muzikale optredens bij het kampvuur. Kinderen kunnen buitenspeelgoed lenen bij Tante Leen, meedoen aan één van de meer dan 100 gezelschapspellen of zich laten uitdagen in een ‘Escape Tent’.
Alle activiteiten op De Buurtcamping zijn gratis. Er is avondeten te verkrijgen of gasten kunnen zelf hun maaltijd bereiden. Op zaterdagavond wordt er gezamenlijk gebarbecued en eindigt de avond aan het kampvuur met een akoestisch optreden. Op zondag wordt de Buurtcamping traditioneel afgesloten met de bingo waarvoor diverse Tilburgse ondernemers prijzen beschikbaar stellen.

Kijk voor meer info op stadscampingtilburg.nl/buurtcamping. Direct tickets bestellen doe je hier. Volwassenen betalen 20 euro voor het hele weekend en kinderen tot 12 jaar kamperen voor 10 euro. Ook via de meedoenregeling van de gemeente Tilburg zijn tickets te bestellen.

Over De Buurtcamping
In 2013 startte ‘De Buurtcamping’ in Amsterdam. Inmiddels is De Buurtcamping uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend initiatief door heel Nederland. In 2019 worden er zo’n 40 Buurtcampings in veel verschillende steden georganiseerd. De Tilburgse variant is de grootste Buurtcamping. Vorig jaar kampeerden ruim 350 Tilburgers in eigen stad, dit jaar verwacht De Buurtcamping Tilburg 450 gasten te verwelkomen.

Meer nieuws:

Vrijwilliger in het zonnetje: Mare (17)

Vrijwilliger in het zonnetje: Mare (17)

Vrijwilligers zijn een onmisbare factor voor het Spoorpark. Zonder hen zou er niemand kunnen genieten van een mooi en schoon Spoorpark. Daarom zetten wij ze graag in het zonnetje. Deze keer hebben we gesproken met Mare, de jongste vrijwilliger van het park.   Hoi...

Lees meer
Nieuwe naam overkapping bekend: De Remise

Nieuwe naam overkapping bekend: De Remise

Gisteren vond de onthulling van de naam voor de overkapping plaats. De Remise kwam als winnaar uit de strijd, en troefde hiermee Het Perron en de Overstap af. Veel mensen maakten hun voorkeur duidelijk; er zijn namelijk maar liefst 312 stemmen binnengekomen. 42%...

Lees meer
Bedrijvencompetitie beachvolleybal op drie vrijdagavonden

Bedrijvencompetitie beachvolleybal op drie vrijdagavonden

Dit jaar organiseert Beach Tilburg op het terrein van BeweegR in het Spoorpark weer een beachvolleybal competitie voor bedrijven. Dit jaar zelfs op drie avonden! Op vrijdagavond 12 mei, 9 juni en 14 juli kun je samen met je collega's de sportieve uitdaging met andere...

Lees meer