Buurtcamping eerste evenement na opening in Spoorpark

woensdag 19 juni 2019 | Nieuws

Foto: Cloakture Photography

In het weekend van vrijdag 28 t/m zondag 30 juni kunnen bewoners van Tilburg hun tentje in het Spoorpark opzetten en genieten van een korte vakantie in eigen stad. Voor de vierde keer organiseert Stadscamping Tilburg ‘De Buurtcamping’, een camping exclusief voor Tilburgers. Het is het eerste evenement in het pas geopende Spoorpark. Waar reguliere parkbezoekers het park vóór sluitingstijd moeten verlaten, mogen kampeerders op De Buurtcamping in het park blijven. Zij kunnen daardoor optimaal genieten van de nieuwe parkbeleving.

Tijdens De Buurtcamping is het Spoorpark een weekend lang de plek waar Tilburgers uit alle wijken elkaar kunnen ontmoeten. Van de Reeshof tot Broekhoven en van De Blaak tot Tilburg Noord, iedereen is welkom op De Buurtcamping waar traditioneel de ontmoeting centraal staat.

Kwartiermaker Eric Steur van Stadscamping Tilburg: “We kijken ernaar uit om voor het eerst een evenementencamping te organiseren in het Spoorpark. We kennen deze plek natuurlijk al wel van eerdere campings die we hier georganiseerd hebben, maar het is nu toch heel anders. Die nieuwigheid en het feit dat het park tijdens De Buurtcamping gewoon open is voor reguliere parkbezoekers maken het best een beetje spannend, maar onze vrijwilligers zijn inmiddels ervaren genoeg om daar goed mee om te gaan”.

Kampvuur, optredens en bingo
Ook dit jaar heeft de organisatie weer een gevarieerd programma samengesteld voor jong en oud. Van creatieve workshops tot natuuractiviteiten en van ouderwets spelletjes spelen tot muzikale optredens bij het kampvuur. Kinderen kunnen buitenspeelgoed lenen bij Tante Leen, meedoen aan één van de meer dan 100 gezelschapspellen of zich laten uitdagen in een ‘Escape Tent’.
Alle activiteiten op De Buurtcamping zijn gratis. Er is avondeten te verkrijgen of gasten kunnen zelf hun maaltijd bereiden. Op zaterdagavond wordt er gezamenlijk gebarbecued en eindigt de avond aan het kampvuur met een akoestisch optreden. Op zondag wordt de Buurtcamping traditioneel afgesloten met de bingo waarvoor diverse Tilburgse ondernemers prijzen beschikbaar stellen.

Kijk voor meer info op stadscampingtilburg.nl/buurtcamping. Direct tickets bestellen doe je hier. Volwassenen betalen 20 euro voor het hele weekend en kinderen tot 12 jaar kamperen voor 10 euro. Ook via de meedoenregeling van de gemeente Tilburg zijn tickets te bestellen.

Over De Buurtcamping
In 2013 startte ‘De Buurtcamping’ in Amsterdam. Inmiddels is De Buurtcamping uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend initiatief door heel Nederland. In 2019 worden er zo’n 40 Buurtcampings in veel verschillende steden georganiseerd. De Tilburgse variant is de grootste Buurtcamping. Vorig jaar kampeerden ruim 350 Tilburgers in eigen stad, dit jaar verwacht De Buurtcamping Tilburg 450 gasten te verwelkomen.

Meer nieuws:

Spoorpark LIVE staat weer voor de deur

Spoorpark LIVE staat weer voor de deur

De voetjes kunnen van de vloer, want vandaag begint Spoorpark LIVE 2024! Dit jaar is het evenement in een iets ander jasje gestoken. Waar het voorheen twee festivaldagen waren, is er nu één concert en één festivaldag.    Spoorpark LIVE Concert: Massive Attack...

Lees meer
Opbouw Spoorpark LIVE van start

Opbouw Spoorpark LIVE van start

Vandaag is de opbouw van Spoorpark LIVE gestart. De aankomende periode zal het park om die reden beperkt, en op gegeven moment (bijna helemaal) gesloten zijn. Op het moment van het evenement (27-29 juni) is het park alleen toegankelijk voor de bezoekers van Spoorpark...

Lees meer
Laat jouw kwaliteiten zien in de Remise!

Laat jouw kwaliteiten zien in de Remise!

Heb jij een mooie hobby, beschik jij over een vorm van kunst of een andere kwaliteit die je graag zou willen laten zien? Maak dan gebruik van De Remise in het Spoorpark! De ruimte is gratis te gebruiken voor jouw kunst, opvoering of tentoonstelling voor maximaal drie...

Lees meer