Eersterangs uitzicht op het Spoorpark in wording

maandag 24 september 2018 | Nieuws

Het Spoorpark is een burgerinitiatief, daarom is hulp van de bewoners van Tilburg uitermate belangrijk voor het park in wording. En die burgers zetten we graag eens in het zonnetje. Zo ook: Rian en Kees, bewoners van Westpoint. Zij hebben eersterangs zicht op het bouwproces van het Spoorpark vanuit hun appartement op de 41e verdieping. Daar wordt al geruime tijd gewerkt aan een timelapse van de voortgang. Ieder kwartier wordt er vanaf meerdere plekken in het appartement een foto gemaakt, zodat er precies wordt vastgelegd wat er gebeurt. Al deze foto’s samen vormen straks een mooie film waarop de bouw van het park staat vastgelegd. En dat is niet alleen leuk, maar ook een bijzonder stukje historie voor de toekomst.

Rian, Kees, Rik en Rik

De timelapse wordt mogelijk gemaakt door PEP Business Creators in de personen van Rik Spitters en Rik van Daelen. Door middel van twee camera’s wordt alles wat er gebeurt op het terrein nauwkeurig vastgelegd. En niet alleen van bovenaf, maar ook vanaf de grond. In het park zelf maakt Rik S. gevraagd en ongevraagd beelden voor een zogenaamde hyperlapse. Rian en Kees houden dan ook een kort lijntje. Zodra zij van bovenaf iets interessants zien gebeuren op het terrein, wordt er druk geappt naar Rik S. Hij is er dan als de kippen bij om te filmen. Op deze manier wordt alles zo goed mogelijk vastgelegd! En dat dit wat extra uren kost dan begroot, dat neemt PEP graag voor lief.

Rian en Kees wonen nu al bijna anderhalf jaar in hun riante Westpoint-appartement met een fenomenaal uitzicht over de stad. De dag dat ze het appartement gingen bezichtigen, vertelde de makelaar dat die dag het Spoorpark definitief groen licht had gekregen van de gemeente. ‘’Dat was natuurlijk wel de doorslaggevende factor om hier te gaan wonen’’, grapt Rian.

“We komen eigenlijk uit een dorp’’, vertelt Kees, ‘’mensen vragen daarom ook vaak aan ons of we niet een tuin missen bij ons huis, maar we wandelen heel veel buiten. Ook vaak langs het Spoorpark. Eigenlijk zijn we meer buiten dan ooit, toch Rian?’’ Rian knikt instemmend.

“Het Spoorpark zal straks dienen als onze achtertuin, en niet alleen voor ons maar voor heel Tilburg.’’

Ook hebben Rian en Kees hun eerste Spoorparkvriend al! Een man die ze vaak tegenkomen als ze om het park een rondje lopen. Ze maken met hem regelmatig een praatje. Toch mooi om te zien hoe het Tilburgers nu al verbindt, terwijl het park nog niet eens open is. Het Spoorpark moet als burgerinitiatief ook verbinden: van scoutingkinderen tot skaters, en van horecatijgers tot sportfanaten. Rian en Kees kijken in ieder geval enorm uit naar de opening van het Spoorpark. En anders wij wel!

Meer nieuws:

Spoorpark LIVE staat weer voor de deur

Spoorpark LIVE staat weer voor de deur

De voetjes kunnen van de vloer, want vandaag begint Spoorpark LIVE 2024! Dit jaar is het evenement in een iets ander jasje gestoken. Waar het voorheen twee festivaldagen waren, is er nu één concert en één festivaldag.    Spoorpark LIVE Concert: Massive Attack...

Lees meer
Opbouw Spoorpark LIVE van start

Opbouw Spoorpark LIVE van start

Vandaag is de opbouw van Spoorpark LIVE gestart. De aankomende periode zal het park om die reden beperkt, en op gegeven moment (bijna helemaal) gesloten zijn. Op het moment van het evenement (27-29 juni) is het park alleen toegankelijk voor de bezoekers van Spoorpark...

Lees meer
Laat jouw kwaliteiten zien in de Remise!

Laat jouw kwaliteiten zien in de Remise!

Heb jij een mooie hobby, beschik jij over een vorm van kunst of een andere kwaliteit die je graag zou willen laten zien? Maak dan gebruik van De Remise in het Spoorpark! De ruimte is gratis te gebruiken voor jouw kunst, opvoering of tentoonstelling voor maximaal drie...

Lees meer