Geocaching Spoorpark onverminderd populair, clinic in voorjaar

woensdag 4 maart 2020 | Activiteiten, Nieuws, T-huis

Ondanks de moeilijkheidsgraad is de Spoorpark Geocache nog altijd een favoriete cache onder fanatieke Geocachers. Het is namelijk niet zo makkelijk om deze cache tot een goed einde te brengen. De Spoorpark Cache is zogezegd een Multi Cache, wat wil zeggen dat de cache uit meerdere onderdelen bestaat. In dit geval 10 stations! Om nog meer mensen met deze bijzondere hobby (of moeten we zeggen sport?) kennis te laten maken, hebben de initiatiefnemers van de Spoorpark Geocaching het plan om in samenwerking met het T-Huis in het voorjaar een soort Geocache Clinic te geven. Ben jij dus een beginnende geocacher of wil je gewoon weten hoe zoiets werkt, hou dan de agenda in de gaten!

Uit de logs geschreven door Geocachers op geocaching.com komt ook naar voren dat mensen het een verrassend veelzijdig park vinden.
We hebben een paar leuke logs gekozen.

Vandaag deze leuke multi gelopen. Het was ijzig koud met de harde wind en in het begin de regen. Maar we móesten er even uit. Dus, hop op de fiets naar Tilburg. Erg mooi gemaakt met de nette QR codes. Bij een aantal was het even zoeken, en het laatste station was even lastig, maar na een uurtje onze naam in het logboekje bij kunnen schrijven.
Bedankt voor deze leuke ronde met historische weetjes! Favo dik verdiend. 🙂

Vandaag met een vriend afgesproken om bij te kletsen terwijl ik hem meteen liet kennismaken met geocachen! Wat is dit toch een leuk park! Nu in de winter wel wat kaal, maar zeker door de komst van de uitkijktoren en het T-huis ziet het er steeds gezelliger uit. Alle QR-codes worden goed gevonden, gescand en de informatie wordt gelezen om vervolgens weer naar het volgende punt te gaan! Leuk om weer dingen te lezen waar ik totaal geen weet van had voor deze geocache! Bij station 5 lopen we even vast… Hier is de vervolgopdracht wat anders dan anders en mede doordat het flink koud is, lopen onze hersenen even vast. Dan maar even opwarmen met een kop koffie in het T-huis wat overigens ook een ontzettend leuk restaurant is! Hier kom ik graag nog eens terug. Eenmaal wat opgewarmd lezen we de informatie nog eens goed door en ineens, meer per ongeluk dan expres, vinden we wat we zochten! Yes, we konden door! De rest van de route verliep vlekkeloos en de mooie en toepasselijke eindcache werd vlot gevonden!

Vandaag op de fiets vanuit Rijen naar het nieuwe Spoorpark in Tilburg. Een mooi nieuw park wat op deze zondagmiddag lekker druk bezocht wordt door voornamelijk gezinnen en natuurlijk jeugd bij het skate en cross baan gedeelte. Gelukkig zat er niemand voor de QR codes welke allemaal goed gevonden werden. Bij één station toch maar even snel de mail voor de hint gestuurd, dat scheelt veel tijd. Het is een mooie verzorgde ronde met veel interessante informatie via de web pagina’s. Zo kon ik de Tilburgers die bij mij waren nog wat leren over hun historie .
Op het einde werd de cache vlot gevonden, maar het slot wilde niet heel goed meewerken. De code was goed, maar ik moest het slot toch meerdere malen indrukken voor het open sprong.
Een favoriet voor dit leuke rondje, wat een mooie zondagmiddag besteding was.

Meer Geocaching nieuws:
Geocaching in Spoorpark op favorietenlijst
Geocaching Spoorpark online na opening
Park historie via geocaching beschikbaar

Meer nieuws:

Spoorpark zoekt enthousiaste bestuursleden!

Spoorpark zoekt enthousiaste bestuursleden!

Draag bij aan het grootste en meest geprezen burgerinitiatief van Nederland. Dit is jouw kans! Als nieuw bestuurslid van het Spoorpark Tilburg vragen wij een stukje van jouw tijd en energie om de kwaliteit van ons paradepaardje hoog te houden. Of zelfs naar het...

Lees meer
Vrijwilliger in het zonnetje: Ad (69)

Vrijwilliger in het zonnetje: Ad (69)

Vrijwilligers zijn een onmisbare factor voor het Spoorpark. Zonder hen zou er niemand kunnen genieten van een mooi en schoon Spoorpark. Daarom zetten wij ze graag in het zonnetje. Deze keer hebben we gesproken met Ad, die al jaren lang een vaste kracht is bij het team...

Lees meer