Het Nieuwe Spoorpark. “Groene long in de stad!”

dinsdag 30 mei 2017 | Media

De gemeenteraad ging moeizaam akkoord met het prijskaartje, maar is net als iedereen laaiend enthousiast over het concept Spoorpark. Dit burgerinitiatief kreeg stadsbreed de handen op elkaar. Een groene long middenin de stad met een invulling van slim gecombineerde functies. Urban sports, beachvolleybal, horeca, stadscamping, scouting een multifunctioneel eventsterrein en vooral Levend Water zijn de dragers van het park.

Dit artikel verscheen in het meinummer van De Draad.
Tekst: Betty Montulet & Hans Peters. Fotografie: Dennis Buster

De Buurtbewoners

Sandra van Dorst, buurtbewoner: “Ik zie vooral voordelen: Van Beurdenterrein weg, prima! En loze ruimte mag best wel benut worden. Vooral ook fijn voor de buurtkinderen omdat er dan altijd iets te doen is. Verder houdt iedereen een oogje in het zeil, dat merkten we al bij de stadscamping. Het enige puntje van zorg: gebrek aan parkeergelegenheid.”
Buurtbewoner Fabian: “Ik vind het Spoorpark een mooie ontwikkeling. Blij dat het Van Beurdenterrein verdwijnt. Ik zal zeker gebruik gaan maken van het T-huis. En voor jongeren in de buurt zijn urban sports en beachvolley een goed idee. En omdat de Spoorzone er ook al is, krijg je een lint van bruisende activiteiten in het midden van de stad.”

Lees verder in deze bijlage: De Draad – Spoorpark (PDF)

Meer nieuws:

Spoorpark zoekt enthousiaste bestuursleden!

Spoorpark zoekt enthousiaste bestuursleden!

Draag bij aan het grootste en meest geprezen burgerinitiatief van Nederland. Dit is jouw kans! Als nieuw bestuurslid van het Spoorpark Tilburg vragen wij een stukje van jouw tijd en energie om de kwaliteit van ons paradepaardje hoog te houden. Of zelfs naar het...

Lees meer
Vrijwilliger in het zonnetje: Ad (69)

Vrijwilliger in het zonnetje: Ad (69)

Vrijwilligers zijn een onmisbare factor voor het Spoorpark. Zonder hen zou er niemand kunnen genieten van een mooi en schoon Spoorpark. Daarom zetten wij ze graag in het zonnetje. Deze keer hebben we gesproken met Ad, die al jaren lang een vaste kracht is bij het team...

Lees meer