Hoge opkomst bij eerste Spoorpark Café van 2020

maandag 3 februari 2020 | Activiteiten, Nieuws

Op woensdag 29 januari 2020 vond er weer een Spoorpark Café plaats. Er was een grote opkomst van geïnteresseerden bij het eerste Spoorpark Café in het nieuwe jaar. Na de opening van het park is het Bouwcafé overgegaan in het Spoorpark Café, dat voortaan één keer per kwartaal zal plaatsvinden. Houd de agenda op de site in de gaten voor de volgende datum!

Het verslag

1. Kempentoren. Toelichting door Wiet van Meel
Na 7 weken openstelling van de toren is er al een zeer positief bezoekersaantal genoteerd. Het streven van 32.000 bezoekers per jaar gaat zeker gehaald worden. Met voortschrijdend inzicht worden nog een aantal aanpassingen doorgevoerd op de entreeprocedure. Toekomstige plannen zijn wellicht een ‘abseil’-mogelijkheid onder begeleiding van een professionele partij.

2. T-Huis. Presentatie door Dirk de Leeuw en Bas van Hoof
Dirk geeft toelichting op het vertrek van Lennart Veersma en de komst van Giel van Schaaijk als nieuwe kwartiermaker. Het intensieve ontwikkelingstraject had zijn weerslag op samenwerking en gezondheid van beiden. Giel is tevens chef bij RAK aan de Piushaven. Bas, met een zeer ruime ervaring opgedaan bij de Bockenreyder in Esbeek, is aangesteld als bedrijfsleider. Het T-huis kan spreken van een fantastische start. Er wordt nu versneld gewerkt aan het realiseren van de buitenbars op het terras.

3. Evenementen

 • Toelichting door Manon en Jelleke van Stichting Stadscamping Tilburg, op  Roadburn, dat van 16-19 april plaatsvindt in Popcentrum013. In die periode zal de Stadscamping gebruikmaken van een deel van het park voor de ruim 1.000 gasten. Er zijn goede en duidelijke afspraken gemaakt met de organisatie over parkeren. Er komt een Kiss & Ride plek en er is een bewaakt parkeerterrein (‘t Laar) gereserveerd voor de gasten. Hierdoor zullen er geen parkeerplaatsen in de buurt permanent bezet zijn. De omwonenden zijn inmiddels per  brief uitgebreid geïnformeerd. Er zal volop bewaking/toezicht zijn.
 • Parkmanager Sophie neemt de evenementenkalender door, voor zover nu bekend.
 • Uitgebreid wordt de komst van event Kingsland besproken. Door een ongelukkig gekozen communicatie-moment door de organisatie zijn omwonenden verrast en hebben zij veel vragen. Opmerkingen over het te verwachte bezoekersaantal, geluidsoverlast, parkeren enz. worden zeer serieus genomen. Sophie geeft aan dat er een goed samenwerking bestaat met de organisatie. Ook Anita de Haas en Johan Dunnewijk, bestuursleden, begrijpen de bezorgdheid van de buurt en hebben alle vertrouwen in een goede situatie. Toegezegd wordt dat een bijeenkomst wordt geregeld met de organisatie waarbij ook de gemeente aanwezig zal zijn. Zo kunnen alle vragen direct gesteld en beantwoord worden. Het verslag hiervan zal worden verspreid.
 • Het Spoorpark staat open voor het opnemen van allerlei kleine initiatieven die in het weekend kunnen plaatsvinden zoals muziek, sport ed.
 • Er wordt gestreefd om in de volgende winterperiode ook specifieke activiteiten in te plannen.
 • Iedereen wordt uitgenodigd verzoeken aan te dragen. Het Spoorpark organiseert zelf geen evenementen maar faciliteert naar beschreven voorwaarden; deze worden met voortschrijdend inzicht aangepast.
 • De evenementenkalender te vinden op https://spoorparktilburg.nl/agenda/ wordt ook aangeleverd bij de Wijkkrant Oud-Noord en Noordhoek.

4. Overige mededelingen, opmerkingen en vragen van aanwezigen

 • Van één van de aanwezigen kwam de vraag of er ruimte is voor meer ondernemers in het Spoorpark; Het park is samengesteld door een regieteam en ingevuld met de huidige kwartiermakers. Samenwerking met hen biedt vanzelfsprekend mogelijkheden.
 • Verlichting op de hondenuitlaatplek bij het park wordt als zeer miniem ervaren. Parkmanager Sophie overlegt of de sterkte kan worden bijgesteld van de lantaarns naast de uitlaatplek.
 • Lucy Bathgate, kwartiermaker Levend Water, geeft aan dat over een week het water in de beek weer stroomt en de fonteintjes weer aan gaan. E.e.a. is ook voorbereid op een eventuele vorstperiode.
 • Er is geen nieuws over de toekomstige woontoren, zodra er nieuws te melden is worden de bewoners direct op de hoogte gesteld en uitgenodigd voor een bijeenkomst.
 • Volgende keer zal gebruikgemaakt worden van een microfoon.

Meer nieuws:

Nationale Vrijwilligersdag 2023

Nationale Vrijwilligersdag 2023

Vandaag is het 7 december: dé Nationale Vrijwilligersdag! De dag om alle vrijwilligers in het zonnetje te zetten voor de sociale impact die zij realiseren. Ook het Spoorpark grijpt deze kans aan om alle vrijwilligers te bedanken. Elke bijdrage wordt enorm gewaardeerd....

Lees meer
Spoorpark Highlights: Scouting Esjeeka

Spoorpark Highlights: Scouting Esjeeka

In het park is veel te beleven, en deze week zetten we Scouting Esjeeka in het zonnetje! De scouting bevindt zich in het gebouw naast de Remise.   Wat kun je verwachten bij de scouting? Scouting is iedere week anders en dat maakt het juist zo leuk. We hebben 5...

Lees meer
Kerstbomenverkoop bij Scouting Esjeeka van start

Kerstbomenverkoop bij Scouting Esjeeka van start

Vandaag startte de traditionele kerstbomen verkoop bij Scouting Esjeeka. De kerstbomen zijn in verschillende maten beschikbaar en de kosten variëren van €15 tot €30. De bomen zijn verkrijgbaar in de Remise. Voor de buurtbewoners die wat minder te been zijn, wordt de...

Lees meer