Foto Bram Petraeus

“Ik geniet van de stilte en de intimiteit tussen de natuur, het water en mezelf.”

vrijdag 17 februari 2023 | Natuur, Water

In maart begint de Maand van de Heilige Natuur, georganiseerd door de faculteit theologie en religie van de Vrije Universiteit. Op het programma staan lezingen, conferenties en publieke optredens. Het gaat steeds over wat theologie en religiewetenschap daar aan kan bijdragen. Dagblad Trouw sluit aan met een serie interviews waarin mensen uit allerlei spirituele tradities vertellen wat ze doen om hun verbinding met de natuur te versterken.

In één van de interviews spreekt Trouw met Sandra Coelers in het Spoorpark. Zij communiceert zingend met het water: ‘Mijn lievelingsrivier is de Oosterschelde’.

Op een steen langs de beek in het Tilburgse Spoorpark, zit de59-jarige Sandra Coelers. Met een rode baret op zingt ze zachtjes, ogen gesloten, zonder acht te slaan op de voorbijgangers. De melodie is geïmproviseerd, haar woorden zijn niet te verstaan: “Dat is mijn eigen natuurtaaltje, langzaam ontdekt door goed naar het water te luisteren.”

Lees het volledige interview hier >

Meer nieuws:

Spoorpark kleurt rood tijdens Redhead Days 2023

Spoorpark kleurt rood tijdens Redhead Days 2023

In het weekend van 25 tot en met 27 augustus trekken roodharigen over de hele wereld naar Tilburg voor de Redhead Days. In het Spoorpark vinden allerlei activiteiten plaats en wordt de festivalcamping georganiseerd door de Stadscamping Tilburg. Redhead Days is het...

Lees meer
Spoorpark onderdeel van de Vrijwilligerssafari!

Spoorpark onderdeel van de Vrijwilligerssafari!

Op 21 september neemt het Spoorpark deel aan de Vrijwilligerssafari, georganiseerd door Vrijwilligers Tilburg. We zetten de deuren open om vanuit het Spoorpark geïnteresseerden te informeren over het werk dat onze vrijwilligers dagelijks in ons park verrichten. Wist...

Lees meer