Foto Bram Petraeus

“Ik geniet van de stilte en de intimiteit tussen de natuur, het water en mezelf.”

vrijdag 17 februari 2023 | Natuur, Water

In maart begint de Maand van de Heilige Natuur, georganiseerd door de faculteit theologie en religie van de Vrije Universiteit. Op het programma staan lezingen, conferenties en publieke optredens. Het gaat steeds over wat theologie en religiewetenschap daar aan kan bijdragen. Dagblad Trouw sluit aan met een serie interviews waarin mensen uit allerlei spirituele tradities vertellen wat ze doen om hun verbinding met de natuur te versterken.

In één van de interviews spreekt Trouw met Sandra Coelers in het Spoorpark. Zij communiceert zingend met het water: ‘Mijn lievelingsrivier is de Oosterschelde’.

Op een steen langs de beek in het Tilburgse Spoorpark, zit de59-jarige Sandra Coelers. Met een rode baret op zingt ze zachtjes, ogen gesloten, zonder acht te slaan op de voorbijgangers. De melodie is geïmproviseerd, haar woorden zijn niet te verstaan: “Dat is mijn eigen natuurtaaltje, langzaam ontdekt door goed naar het water te luisteren.”

Lees het volledige interview hier >

Meer nieuws:

Opbouw Spoorpark LIVE van start

Opbouw Spoorpark LIVE van start

Vandaag is de opbouw van Spoorpark LIVE gestart. De aankomende periode zal het park om die reden beperkt, en op gegeven moment (bijna helemaal) gesloten zijn. Op het moment van het evenement (27-29 juni) is het park alleen toegankelijk voor de bezoekers van Spoorpark...

Lees meer
Laat jouw kwaliteiten zien in de Remise!

Laat jouw kwaliteiten zien in de Remise!

Heb jij een mooie hobby, beschik jij over een vorm van kunst of een andere kwaliteit die je graag zou willen laten zien? Maak dan gebruik van De Remise in het Spoorpark! De ruimte is gratis te gebruiken voor jouw kunst, opvoering of tentoonstelling voor maximaal drie...

Lees meer