Kingsland komt naar het Spoorpark!

donderdag 23 januari 2020 | Activiteiten, Nieuws

Op Koningsdag, maandag 27 april a.s. komt ‘Kingsland’ naar het Spoorpark! Kingsland is een dance- en popfestival wat op meerdere plekken in het land op Koningsdag wordt georganiseerd. De Brabantse editie vond de afgelopen jaren plaats in Den Bosch, maar vindt dit jaar plaats in Tilburg! Het Spoorpark zal die dag alleen toegankelijk zijn voor bezoekers met een geldig ticket voor Kingsland, om de veiligheid, sfeer en optimale parkbeleving van de bezoekers te garanderen. Er is die dag plek voor maximaal 15.000 gasten en het festival vindt plaats tussen 11.00 en 23.00 uur.

Het Spoorpark is een park voor alle Tilburgers, ook voor de doelgroep 20-35. Deze doelgroep werd de afgelopen jaren niet optimaal bediend op Koningsdag en zocht hun plezier veelal buiten onze mooie stad. De Gemeente Tilburg was, in samenwerking met de organisatie van Kingsland, al jaren op zoek naar een geschikte locatie voor dit evenement. Met de komst van het Spoorpark vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Samen met alle park-partners van het Spoorpark is er gekeken naar de consequenties voor het park en is er een aanzienlijk pakket van eisen opgesteld waar de organisator zich aan heeft gecommitteerd. Ook zal er vanuit de organisator een flinke financiële vergoeding betaald moeten worden. Hiermee kunnen we het beheer- en onderhoud van het park voor een aantal maanden financieren. Daar zijn we vanzelfsprekend erg blij mee.

Spoorpark café op woensdag 29 januari
Omdat wij ons realiseren dat de impact van een dergelijk festival voor de omringende buurten niet gering is, willen we, in samenspraak met de buurt ook bekijken wat een gewenste compensatie kan zijn. Tijdens het Spoorpark-café op woensdag 29 januari praten we hierover verder. Geïnteresseerde Spoorpark-buren worden ook uitgenodigd door de organisator voor een rondleiding ten tijde van de opbouw van het evenement.

Wij hebben er het volste vertrouwen in dat Kingsland een fantastisch festival gaat organiseren in ons mooie park en zullen er samen met de organisator en de gemeente er alles aan doen om dit in goede banen te leiden en er een feestelijke Koningsdag van te maken in het Spoorpark!

Zodra er meer bekend is over de line-up, de kaartverkoop of andere belangrijke info over Kingsland in het Spoorpark zal dat op onze website en via de social media kanalen bekend worden gemaakt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat dan je reactie achter via onze contactpagina of stuur een e-mail naar info@spoorparktilburg.nl.

Voor meer informatie over Kingsland en de kaartverkoop kijk je op kingslandfestival.nl.

Meer nieuws:

Genieten van dit uitzicht? Word onze nieuwe torenwachter!

Genieten van dit uitzicht? Word onze nieuwe torenwachter!

Veel bezoekers genieten keer op keer van het geweldige uitzicht vanaf de Kempentoren, de eyecatcher van het Spoorpark. Als je de 35 meter hoge toren beklommen hebt, kun je bij helder weer genieten van een ongekend prachtig uitzicht. Diverse Brabantse herkenningspunten...

Lees meer
Word parkcoach in het Spoorpark

Word parkcoach in het Spoorpark

Kom jij graag in het Spoorpark en draag je het park een warm hart toe? Heb jij een dienstverlenende gastvrije instelling, positieve uitstraling en durf je mensen aan te spreken indien nodig? Lees dan verder, want voor een nieuw op te richten team binnen onze gezellige...

Lees meer