v.l.n.r: Lucy Bathgate (Parkpartner Bestuur), Jorn Droog (Secretaris), Sophie Peters (Parkmanager), Anita de Haas (Voorzitter), Noud Derks (Penningmeester), Laura de Jongh (Algemeen Bestuur)

Nieuwe bestuurders Spoorpark Tilburg

zondag 2 juli 2023 | Nieuws

De Stichting Spoorpark Tilburg vernieuwt per 1 juli 2023 het bestuur dat verantwoordelijk is voor het beheer en de exploitatie van het Spoorpark; het grootste burgerinitiatief van Nederland.

Het Spoorpark is ontwikkeld en aangelegd tussen eind 2015 en 2018/2019 en geopend op 21 juni 2019. In het bestuursreglement hebben de drie bestuurders van het eerste uur vastgelegd dat het bestuur zich gaandeweg vernieuwt en in 2027 de zittende bestuurders de toekomst van het park overlaten aan nieuwe mensen.

Voorzitter Johan Dunnewijk is de eerste zittende bestuurder die per 1 juli van dit jaar aftreedt. Voor de continuïteit van kennis en geheugen van het burgerinitiatief zal de huidige secretaris Anita de Haas per deze datum het voorzitterschap overnemen tot 2027. De huidige penningmeester Noud Derks is de eerstvolgende aftredende bestuurder in 2025. Ook de bestuurstermijn van Lucy Bathgate, het voor opnieuw twee jaar herbenoemde bestuurslid namens de Parkpartners, eindigt in 2025.

Het bestuur wordt per 1 juli uitgebreid met twee nieuwe bestuurders. Twee veertigers met de potentie op termijn het bestuur te gaan leiden. Het huidige bestuur is blij met hun komst en heeft er alle vertrouwen in de juiste mensen gevonden te hebben. De nieuwe secretaris is Jorn Ivo Droog, 44 jaar, woont in Tilburg, getrouwd, twee kinderen en werkt als beheerder van het Natuurmonumenten bezoekerscentrum Groot Speijck in Oisterwijk. Jorn Droog heeft al veel kennis van het park en met name de flora en fauna omdat hij er als IVN-gids rondleidingen heeft gegeven.

Nieuwe algemeen bestuurder is Laura de Jongh, eveneens 44 jaar. Geboren en getogen in Tilburg, samenwonend en moeder van twee kinderen, die in het Spoorpark op de Buitenschoolse Opvang zitten en verder bekend met het park als lid van de Energiecoöperatie Spoorpark. Laura de Jongh werkt als businesscontroller en financieel manager bij de Dela en het ligt in de bedoeling dat zij over twee jaar het penningmeesterschap van de stichting over gaat nemen van Noud Derks.

De dagelijkse leiding van het Spoorpark is en blijft in handen van parkmanager Sophie Peters.

Johan Dunnewijk is per 1 juli afgetreden als voorzitter van het bestuur

Meer nieuws:

Stem op het Spoorpark voor het Zonnetje 2023!

Stem op het Spoorpark voor het Zonnetje 2023!

Het Spoorpark is één van de drie genomineerden voor Het Zonnetje 2023. Dit is een prijs die ieder jaar door de deltacommissaris wordt uitgereikt op het Nationaal Deltacongres. Dit jaar gaat de prijs naar een burgerinitiatief, en het project 'Levend Water' van Lucy...

Lees meer
Spoorpark kleurt rood tijdens Redhead Days 2023

Spoorpark kleurt rood tijdens Redhead Days 2023

In het weekend van 25 tot en met 27 augustus trekken roodharigen over de hele wereld naar Tilburg voor de Redhead Days. In het Spoorpark vinden allerlei activiteiten plaats en wordt de festivalcamping georganiseerd door de Stadscamping Tilburg. Redhead Days is het...

Lees meer