Spectaculair Camelot Beach Tournament keert terug naar Tilburg!

dinsdag 14 mei 2024 | Activiteiten, Beach Tilburg

Het belooft een zinderend sportief weekend te worden in Tilburg, want van donderdag 23 mei tot en met zondag 26 mei staat het Camelot Beach Tournament weer op het programma! Dit jaar strijden 32 teams uit heel Nederland en Europa om de overwinning en belangrijke punten voor de Europese beachhandbal tour.

Met de groeiende populariteit van handbal, mede dankzij het succes van onze Nederlandse handbaldames, is de spectaculaire zomervariant, beachhandbal, niet te missen. Op het veld van zand spelen twee teams van vier personen, waarbij spectaculaire goals dubbele punten opleveren. Dit is een van die aspecten wat deze sport extra aantrekkelijk maakt voor het publiek.

Het toernooi vindt plaats in het prachtige Spoorpark, waar de beachvolleybalvelden worden omgetoverd tot drie handbalvelden. Het hele weekend zal in het teken staan van spectaculaire acties, fair-play en de fantastische beachhandbal sfeer! Niet alleen de senioren strijden om de eer, ook acht jeugdteams zullen op zaterdag en zondag alles geven voor punten voor het Nederlands Kampioenschap.

De terugkeer van het Camelot Beach Tournament naar Tilburg is mede te danken aan de oprichting van Handball Tilburg in 2020. Veel vrijwilligers van het toernooi zijn actief bij deze vereniging, die zelf ook met twee dames- en twee herenteams deelneemt aan het toernooi. Vooral de heren, die al jaren tot de Europese top behoren, worden gezien als een van de favorieten voor de overwinning.

Maar het plezier stopt niet na het toernooi! In samenwerking met Sportworx en Beach Tilburg is er de week na het evenement ruimte voor honderden kinderen van Tilburgse basisscholen. Zij zullen clinics krijgen in beachhandbal en beachvolleybal om kennis te maken met deze fantastische sporten.

Mis deze kans niet om de top van het beachhandbal te zien strijden om de overwinning in Tilburgs eigen Spoorpark. Toegang is gratis en de horeca staat klaar met verfrissende drankjes en snacks. Wees erbij en beleef een sportief spektakel dat je niet snel zult vergeten!

Kijk snel op www.camelotbeachtournament.com voor meer informatie.

Meer nieuws:

Genieten van dit uitzicht? Word onze nieuwe torenwachter!

Genieten van dit uitzicht? Word onze nieuwe torenwachter!

Veel bezoekers genieten keer op keer van het geweldige uitzicht vanaf de Kempentoren, de eyecatcher van het Spoorpark. Als je de 35 meter hoge toren beklommen hebt, kun je bij helder weer genieten van een ongekend prachtig uitzicht. Diverse Brabantse herkenningspunten...

Lees meer
Word parkcoach in het Spoorpark

Word parkcoach in het Spoorpark

Kom jij graag in het Spoorpark en draag je het park een warm hart toe? Heb jij een dienstverlenende gastvrije instelling, positieve uitstraling en durf je mensen aan te spreken indien nodig? Lees dan verder, want voor een nieuw op te richten team binnen onze gezellige...

Lees meer