Spoorpark gaat huidkanker tegen met zonnebrandpaal

donderdag 29 juni 2023 | Nieuws

Lig je net lekker, en kom je erachter dat je je zonnebrand vergeten bent? Dankzij deze zonnebrandpaal is dit vanaf nu geen probleem meer in het Spoorpark. De paal staat aan de Oostkant van het park, in de buurt van de wagon. Hier kan iedereen gratis gebruik van maken tussen 9:00 en 21:00. 

Dit concept is een initiatief vanuit Smeerkees, in samenwerking met het Zilveren Kruis. In Nederland is sprake van een explosieve toename in het aantal gevallen van huidkanker, en met deze zonnebrandpalen willen zij bewustwording creëren in de maatschappij. Door meer en vaker te smeren zijn mensen namelijk beter beschermd tegen de zon, waardoor de kans op huidkanker kleiner wordt. 

Het Spoorpark steunt dit initiatief en is daarom de samenwerking met de desbetreffende partijen aangegaan. Op deze manier dragen wij ook bij aan een gezondere samenleving, met als doel om het stijgende aantal gevallen van huidkanker in Nederland te verminderen. 

Met een ingebouwd GPS-systeem is en blijft de zonnebrandpaal goed in beeld. Daarnaast is er een mogelijkheid ingebouwd die een melding geeft wanneer de accu of de zonnebrandcrème bijna leeg is. Zo houden we het gebruik in de gaten en zorgen we ervoor dat de paal altijd operationeel is. 

Meer nieuws:

Stem op het Spoorpark voor het Zonnetje 2023!

Stem op het Spoorpark voor het Zonnetje 2023!

Het Spoorpark is één van de drie genomineerden voor Het Zonnetje 2023. Dit is een prijs die ieder jaar door de deltacommissaris wordt uitgereikt op het Nationaal Deltacongres. Dit jaar gaat de prijs naar een burgerinitiatief, en het project 'Levend Water' van Lucy...

Lees meer
Spoorpark kleurt rood tijdens Redhead Days 2023

Spoorpark kleurt rood tijdens Redhead Days 2023

In het weekend van 25 tot en met 27 augustus trekken roodharigen over de hele wereld naar Tilburg voor de Redhead Days. In het Spoorpark vinden allerlei activiteiten plaats en wordt de festivalcamping georganiseerd door de Stadscamping Tilburg. Redhead Days is het...

Lees meer