Spoorpark gaat parkbezoekers stimuleren om sigarettenpeuken niet meer op de grond te gooien

maandag 22 mei 2023 | Geen categorie

Ze zijn slechter voor het milieu dan je denkt en onze vrijwilligers hebben er enorm veel last van; sigarettenpeuken. Ze zijn er sinds de opening van het park veel te vinden en hier willen wij in samenwerking met Diamant Groen Xtra iets aan doen. 

Wereldwijd komen er per jaar 72 miljard sigarettenpeuken in de grond terecht die natuur, flora en fauna vervuilen. Zo krijgen vogels bijvoorbeeld restanten van sigaretten in hun maag waardoor ze komen te overlijden. Ook hebben peuken een negatief effect op planten. Door de vervuiling houden ze namelijk de groei van sommige gewassen tegen. Denk daarom goed na voordat je in de toekomst een sigaret weggooit in het park (maar ook daarbuiten). De natuur lijdt er meer aan dan je denkt!

Naast dat deze sigarettenpeuken slecht zijn voor de natuur, hebben ook onze vrijwilligers er last van. “Het oprapen is erg intensief en leidt tot blessures,” aldus een van de vrijwilligers. “Ik rook zelf ook, maar zal dit zelf nooit achterlaten. Het is een mentaliteitsprobleem.”

In het pinksterweekend zullen er Pak-Je-Zak Asbakken uitgedeeld worden door onze Parkcoaches. Dit zijn asbakken van Diamant Groen Xtra, die je mee kan nemen in je zak zonder dat je broek vies wordt. Enorm praktisch voor in het park dus! Zo zorgen we er met zijn allen voor dat de natuur in het park in goede gezondheid blijft, zodat we er nog lang van kunnen genieten!

Meer nieuws:

Genieten van dit uitzicht? Word onze nieuwe torenwachter!

Genieten van dit uitzicht? Word onze nieuwe torenwachter!

Veel bezoekers genieten keer op keer van het geweldige uitzicht vanaf de Kempentoren, de eyecatcher van het Spoorpark. Als je de 35 meter hoge toren beklommen hebt, kun je bij helder weer genieten van een ongekend prachtig uitzicht. Diverse Brabantse herkenningspunten...

Lees meer
Word parkcoach in het Spoorpark

Word parkcoach in het Spoorpark

Kom jij graag in het Spoorpark en draag je het park een warm hart toe? Heb jij een dienstverlenende gastvrije instelling, positieve uitstraling en durf je mensen aan te spreken indien nodig? Lees dan verder, want voor een nieuw op te richten team binnen onze gezellige...

Lees meer