Spoorpark Highlights: Scouting Esjeeka

dinsdag 5 december 2023 | Geen categorie, Nieuws, Scouting Esjeeka

In het park is veel te beleven, en deze week zetten we Scouting Esjeeka in het zonnetje! De scouting bevindt zich in het gebouw naast de Remise.

 

Wat kun je verwachten bij de scouting?

Scouting is iedere week anders en dat maakt het juist zo leuk. We hebben 5 verschillende leeftijdsgroepen die we “speltakken” noemen.

Bevers 4-7 jaar

Welpen 7-11 jaar

Scouts 11-15 jaar

RSA 15-18 jaar

Pivo’s 18+

Onze Welpen speltak zit op dit moment vol, bij alle andere speltakken is er nog plek voor nieuwe leden!

De activiteiten stemmen we af op de leeftijd en interesses van de kinderen en het seizoen en is dus iedere week anders. De ene week gaan we iets koken of buiten bakken boven het kampvuur, de week erna gaan we naar het bos voor een spel en weer een week later leren we iets van EHBO of timmeren we een vogelhuisje. Net waar we zin in hebben, alles kan.

 

Met welk gevoel kijken jullie terug op 2023?

De zomerkampen zijn elk jaar het hoogtepunt! Onze Welpen zaten in Oss, de Scouts zijn naar Veere geweest en de RSA had een rondreis door Duitsland, Polen en Tsjechië.

Daarnaast zijn we heel blij dat we na de zomer een 18+ speltak hebben kunnen starten, zodat je niet hoeft te stoppen met de Scouting als je nog geen leidinggevende wilt worden op je 18e.

 

Welke doelen hebben jullie voor 2024?

We zijn op zoek naar nog meer vrijwilligers om onze jeugdleden een leuke vrijetijdsbesteding te bieden, en daarnaast ook voor diverse ondersteunende functies. We hebben nu een klein team en zo’n eigen club en gebouw vergen organisatorisch veel. Het is fijn als onze club vrijwilligers gaat groeien, kennis en ervaring is niet nodig, iedereen is welkom!

Meer weten? Mail dan bestuur@esjeeka.nl

Verder hopen we dat onze Bever speltak (4-7 jarige) weer een boost kunnen geven door nieuwe leden te werven. Na de zomer is het aantal flink teruggelopen omdat de meeste kinderen door moesten naar de Welpen. Er is dus volop plek voor jongens en meisjes van 4, 5 of 6 jaar. Elke zaterdagochtend beleven zij leuke en spannende avonturen in en om ons gebouw en 2x per jaar gaan ze een nachtje/weekendje weg.

Klinkt dit als iets voor jouw kind? Mail dan bevers@esjeeka.nl

Tot slot hopen we bij de Scouts (11-15 jaar) in 2024 wat meer meiden te verwelkomen. Ook hier is na de zomer het aantal meiden teruggelopen waardoor de verhouding nu niet optimaal is. Daarom zijn we op zoek naar stoere meiden die het leuk vinden om op zaterdagmiddag met leeftijdsgenoten leuke en uitdagende activiteiten te doen.

Is dit iets voor jouw dochter? Mail dan scouts@esjeeka.nl

Meer nieuws:

12 Nieuwe bomen geplant in het Spoorpark

12 Nieuwe bomen geplant in het Spoorpark

Afgelopen maand zijn er twaalf nieuwe bomen geplant in het park. Deze bomen zorgen voor meer schaduwplekken in de zomer; iets waar parkbezoekers veel behoefte aan hadden. Ook is er een gras/betonpad aangelegd op het grasveld en zijn alle bomen op het grasveld voorzien...

Lees meer
Word onderdeel van de Spoorpark familie

Word onderdeel van de Spoorpark familie

Ontdek het grootste burgerinitiatief van Nederland - het prachtige Spoorpark in Tilburg! Wil jij bijdragen aan de bloeiende groene oase die ons park is? We hebben diverse teams die wachten op enthousiaste vrijwilligers zoals jij!   Welke teams zoeken versterking?...

Lees meer
Spoorpark LIVE op zaterdag 29 juni

Spoorpark LIVE op zaterdag 29 juni

Spoorpark LIVE komt terug op zaterdag 29 juni 2024! Het festival bundelt al het moois (én méér!) dat Spoorpark LIVE te bieden heeft in één onvergetelijke festivaldag. Dit jaar voor het eerst met bijzondere internationale headliners! Allemaal - uiteraard - in ons...

Lees meer