Spoorpark tot nader order gesloten

zondag 22 maart 2020 | Nieuws

Het besluit van de gemeente Tilburg om hedenmiddag tot nader order het Spoorpark te sluiten, is genomen in goed overleg met het bestuur van de Stichting Spoorpark en het parkmanagement.  Het park had al eerder deze week maatregelen genomen met extra publicaties op alle toegangspoorten en het sluiten van de openbare toiletten. Op social media was verder opgeroepen het park vooral te zien als een plek waar je even van het mooie weer kunt genieten en kunt sporten, maar waar langer verblijf werd ontmoedigd. Het horecapaviljoen was ook al sinds zondag 16 maart 18.00 uur gesloten. Dat gold ook voor de Buitenschoolse opvang, de scouting en de Stadscamping.

Ook het bestuur van het Spoorpark heeft zich gerealiseerd hoe belangrijk het is dat mensen ook van de gezonde buitenlucht kunnen genieten en heeft zich daarom steeds in besluitvorming laten leiden door de gemeentelijke en/of landelijke richtlijnen.  Na monitoring van de veiligheidsregio heeft de gemeente op advies van de voorzitter van de Veiligheidsregio besloten het park toch te sluiten. Dat is zondagmidddag om 16.00 uur ingegaan.

Het Spoorpark is het grootste burgerinitiatief van Nederland, dat vanaf de opening in juni 2019 enorm populair is bij jong en oud.  Maar juist de veelheid aan activiteiten die het park biedt, maken het ook moeilijk de noodzakelijke afstand te bewaren. Het gaat dan om de urbansports area zoals skatebowl en pumptrack, de panoramatoren en het in het park geïntegreerde gemeentelijk basketbalveld. Het park kán afgesloten worden en om die reden is ook besloten dat voor de gezondheid en veiligheid van alle mensen nu te doen.

De werkzaamheden in het park zoals groenonderhoud, planten  van bomen en aanleg van de beregeningsinstallatie, gaan gewoon door.

Je eigen stukje Spoorpark?

Word ‘Vriend van het Spoorpark’ en adopteer jouw eigen stukje park!

Vergadering of presentatie?

Huur presentatie- of vergaderruimte in het Spoorpark!

Meer nieuws:

Kermisrun is terug en doet Spoorpark aan

Kermisrun is terug en doet Spoorpark aan

Eén van de meest bijzondere hardloopevenementen van Nederland is na jaren weer terug op de agenda! Aanstaande zondag 24 juli, de eerste zondag van de Tilburgse Kermis, vormt de binnenstad van Tilburg en het terrein van de Tilburgse Kermis het decor van dit...

Lees meer
Foodtruck Festival TREK dit weekend in Spoorpark

Foodtruck Festival TREK dit weekend in Spoorpark

Dit weekend is het Spoorpark dé plek voor liefhebbers van lekker eten, drinken en gezelligheid voor jong en oud! Foodfestival TREK, het grootste rondreizende foodfestival van Nederland, komt dit jaar voor het eerst naar het Spoorpark. Bourgondiërs uit de wijde...

Lees meer