Stadscamping Tilburg start crowdfunding voor bouw sanitair-wagon

vrijdag 22 februari 2019 | Nieuws, Stadscamping

Foto: Cloakture photography

Op dinsdag 26 februari om 19.30 uur organiseert Stadscamping Tilburg een voorlichtingsavond in het Spoorpark aan de St. Ceciliastraat 1. Deze is bedoeld voor mensen die de Stadscamping financieel willen steunen. Op de permanente locatie in het Spoorpark wordt de bouw van sanitaire voorzieningen gestart. Hiervoor heeft de Stadscamping nog 40.000 euro nodig.

Mensen die Stadscamping Tilburg willen steunen kunnen obligaties kopen van 250 euro per stuk. Dit betreft een lening die de Stadscamping in 5 jaar terugbetaalt met een rentevergoeding. Crowdfunders worden uitgenodigd op het officiële openingsfeestje op vrijdag 19 april met gratis overnachting én ontbijt op de nieuwe camping in het Spoorpark.

Een sanitair-wagon

Als ode aan de Spoorzone en het Spoorpark is een sanitair gebouw ontworpen met sterke referenties naar een treinwagon. Dit gebouw wordt geplaatst op de originele rails van het oude Van Gend en Loos, die door de camping lopen. De bouw van het sanitair gebouw is gestart, onder leiding van een professional is een team van bouwers en vrijwilligers begonnen met de werkzaamheden. De bouw van het sanitair is al voor de helft gefinancierd met een subsidie van Tilburg Akkoord en is ontworpen door Bastiaan Bezelsen en Sil de Reuver.


Zo komt de sanitair-wagon van de stadscamping eruit te zien

Vrijwilligers

De Stadscamping Tilburg draait al sinds 2014 met een groeiend aantal vrijwilligers. Tot nu toe organiseerde ze tijdelijke evenementencampings voor verschillende grote Tilburgse festivals. En met succes, de camping blijkt een belangrijke aanwinst voor Tilburg te zijn. De camping staat midden in de samenleving en is een sociaal duurzame stichting, die continu contact zoekt met lokale inwoners en ondernemers om Tilburg positief op de kaart te zetten. Vanaf 19 april 2019 opent de Stadscamping op het Spoorpark een camping die het hele jaar door geopend is. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om deze camping uit te breiden naar een evenementencamping met een capaciteit van maximaal 750 gasten om de evenementen in Tilburg te ondersteunen. Komend jaar staat o.a. De Buurtcamping weer gepland (28-30 juni), deze komt daarmee terug op bekend terrein.

Toiletten op Spoorpark

De sanitair-wagon van de Stadscamping is alleen voor gebruik door campinggasten. Bezoekers van het Spoorpark kunnen gebruik maken van de openbare toiletten nabij de overkapping en de kiosk, gelegen aan het scouting gebouw van Esjeeka. Daarnaast zullen het T-huis en BeweegR natuurlijk voor sanitaire voorzieningen voor hun gasten.

Meer informatie over de crowdfundingsactie van de Stadascamping is te vinden stadscampingtilburg.nl/crowdfunding. De informatieavond is op dinsdag 26 februari vanaf 19.30 uur. Na afloop van deze avond start de inschrijving voor de obligatieleningen.

Bekijk hieronder de crowdfunding video gemaakt door de stadscamping.

Je eigen stukje Spoorpark?

Word ‘Vriend van het Spoorpark’ en adopteer jouw eigen stukje park!

Vergadering of presentatie?

Huur presentatie- of vergaderruimte in het Spoorpark!

Meer nieuws:

Kermisrun is terug en doet Spoorpark aan

Kermisrun is terug en doet Spoorpark aan

Eén van de meest bijzondere hardloopevenementen van Nederland is na jaren weer terug op de agenda! Aanstaande zondag 24 juli, de eerste zondag van de Tilburgse Kermis, vormt de binnenstad van Tilburg en het terrein van de Tilburgse Kermis het decor van dit...

Lees meer
Foodtruck Festival TREK dit weekend in Spoorpark

Foodtruck Festival TREK dit weekend in Spoorpark

Dit weekend is het Spoorpark dé plek voor liefhebbers van lekker eten, drinken en gezelligheid voor jong en oud! Foodfestival TREK, het grootste rondreizende foodfestival van Nederland, komt dit jaar voor het eerst naar het Spoorpark. Bourgondiërs uit de wijde...

Lees meer