Stadscamping Tilburg start crowdfunding voor bouw sanitair-wagon

vrijdag 22 februari 2019 | Nieuws, Stadscamping

Foto: Cloakture photography

Op dinsdag 26 februari om 19.30 uur organiseert Stadscamping Tilburg een voorlichtingsavond in het Spoorpark aan de St. Ceciliastraat 1. Deze is bedoeld voor mensen die de Stadscamping financieel willen steunen. Op de permanente locatie in het Spoorpark wordt de bouw van sanitaire voorzieningen gestart. Hiervoor heeft de Stadscamping nog 40.000 euro nodig.

Mensen die Stadscamping Tilburg willen steunen kunnen obligaties kopen van 250 euro per stuk. Dit betreft een lening die de Stadscamping in 5 jaar terugbetaalt met een rentevergoeding. Crowdfunders worden uitgenodigd op het officiële openingsfeestje op vrijdag 19 april met gratis overnachting én ontbijt op de nieuwe camping in het Spoorpark.

Een sanitair-wagon

Als ode aan de Spoorzone en het Spoorpark is een sanitair gebouw ontworpen met sterke referenties naar een treinwagon. Dit gebouw wordt geplaatst op de originele rails van het oude Van Gend en Loos, die door de camping lopen. De bouw van het sanitair gebouw is gestart, onder leiding van een professional is een team van bouwers en vrijwilligers begonnen met de werkzaamheden. De bouw van het sanitair is al voor de helft gefinancierd met een subsidie van Tilburg Akkoord en is ontworpen door Bastiaan Bezelsen en Sil de Reuver.


Zo komt de sanitair-wagon van de stadscamping eruit te zien

Vrijwilligers

De Stadscamping Tilburg draait al sinds 2014 met een groeiend aantal vrijwilligers. Tot nu toe organiseerde ze tijdelijke evenementencampings voor verschillende grote Tilburgse festivals. En met succes, de camping blijkt een belangrijke aanwinst voor Tilburg te zijn. De camping staat midden in de samenleving en is een sociaal duurzame stichting, die continu contact zoekt met lokale inwoners en ondernemers om Tilburg positief op de kaart te zetten. Vanaf 19 april 2019 opent de Stadscamping op het Spoorpark een camping die het hele jaar door geopend is. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om deze camping uit te breiden naar een evenementencamping met een capaciteit van maximaal 750 gasten om de evenementen in Tilburg te ondersteunen. Komend jaar staat o.a. De Buurtcamping weer gepland (28-30 juni), deze komt daarmee terug op bekend terrein.

Toiletten op Spoorpark

De sanitair-wagon van de Stadscamping is alleen voor gebruik door campinggasten. Bezoekers van het Spoorpark kunnen gebruik maken van de openbare toiletten nabij de overkapping en de kiosk, gelegen aan het scouting gebouw van Esjeeka. Daarnaast zullen het T-huis en BeweegR natuurlijk voor sanitaire voorzieningen voor hun gasten.

Meer informatie over de crowdfundingsactie van de Stadascamping is te vinden stadscampingtilburg.nl/crowdfunding. De informatieavond is op dinsdag 26 februari vanaf 19.30 uur. Na afloop van deze avond start de inschrijving voor de obligatieleningen.

Bekijk hieronder de crowdfunding video gemaakt door de stadscamping.

Meer nieuws:

12 Nieuwe bomen geplant in het Spoorpark

12 Nieuwe bomen geplant in het Spoorpark

Afgelopen maand zijn er twaalf nieuwe bomen geplant in het park. Deze bomen zorgen voor meer schaduwplekken in de zomer; iets waar parkbezoekers veel behoefte aan hadden. Ook is er een gras/betonpad aangelegd op het grasveld en zijn alle bomen op het grasveld voorzien...

Lees meer
Word onderdeel van de Spoorpark familie

Word onderdeel van de Spoorpark familie

Ontdek het grootste burgerinitiatief van Nederland - het prachtige Spoorpark in Tilburg! Wil jij bijdragen aan de bloeiende groene oase die ons park is? We hebben diverse teams die wachten op enthousiaste vrijwilligers zoals jij!   Welke teams zoeken versterking?...

Lees meer
Spoorpark LIVE op zaterdag 29 juni

Spoorpark LIVE op zaterdag 29 juni

Spoorpark LIVE komt terug op zaterdag 29 juni 2024! Het festival bundelt al het moois (én méér!) dat Spoorpark LIVE te bieden heeft in één onvergetelijke festivaldag. Dit jaar voor het eerst met bijzondere internationale headliners! Allemaal - uiteraard - in ons...

Lees meer