Stadsgidserij start wandeling Spoorpark

vrijdag 21 februari 2020 | Activiteiten, Nieuws

Foto: het team van de stadgidsen van de Stadsgidserij Tilburg. Marcel de Reuver staat derde van rechts.

De Stadsgidserij Tilburg verzorgt al meer dan 20 jaar wandelingen door de stad. Nu al met meer dan 18 verschillende routes met aandacht voor diverse onderwerpen. Eind vorig jaar stond de teller op bijna 500 uitgevoerde wandelingen. Dat weerhoudt de groep van 12 stadsgidsen er niet van om het aanbod steeds weer uit te breiden. Dit jaar komen er maar liefst 5 nieuwe wandelingen bij. Eén van die nieuwe pareltjes is Het Spoorpark dat volgens de Stadsgidserij na één seizoen al een prominente plaats heeft veroverd in “Booming Tilburg”.

Op zonnige dagen bruist het van activiteiten, maar ook als de weergoden ons wat goed minder gezind zijn, straalt het park een bepaalde rust en charme uit. ”Logisch dat we de Tilburgers graag meenemen en alles willen vertellen over dit vernieuwde stukje Tilburg waar nog niet zo lang geleden de treinen rangeerden en Van Gend en Loos af en aan reed”, aldus gids Marcel de Reuver. “Maar dat is nog niet alles! Daarna bezoeken we ook nog het Bokhamergebied aan de andere kant van ‘’den oprit”. Een combinatie die wellicht verrassend is, want deze kleinschalige, nostalgische groene enclave is natuurlijk weer helemaal iets anders. Juist deze afwisseling maakt deze wandeling extra aantrekkelijk”. Wel moeten er wat trappen worden geklommen; voor mensen die moeilijk ter been zijn, is deze wandeling dus minder geschikt. Het startpunt van de wandeling is bij kunstwerk De Rits in het Spoorpark, ingang oost. De wandeling eindigt bij het T-Huis. Het moge duidelijk zijn, dat zowel de stadsgidsen als het Spoorpark voorlopig nog lang niet zijn uitgerangeerd!

Wil je een keer meewandelen? Kijk voor meer informatie op www.stadsgidserij.nl of stuur een mailtje naar info@stadsgidserij.nl.

Je eigen stukje Spoorpark?

Word ‘Vriend van het Spoorpark’ en adopteer jouw eigen stukje park!

Vergadering of presentatie?

Huur presentatie- of vergaderruimte in het Spoorpark!

Meer nieuws:

Kermisrun is terug en doet Spoorpark aan

Kermisrun is terug en doet Spoorpark aan

Eén van de meest bijzondere hardloopevenementen van Nederland is na jaren weer terug op de agenda! Aanstaande zondag 24 juli, de eerste zondag van de Tilburgse Kermis, vormt de binnenstad van Tilburg en het terrein van de Tilburgse Kermis het decor van dit...

Lees meer
Foodtruck Festival TREK dit weekend in Spoorpark

Foodtruck Festival TREK dit weekend in Spoorpark

Dit weekend is het Spoorpark dé plek voor liefhebbers van lekker eten, drinken en gezelligheid voor jong en oud! Foodfestival TREK, het grootste rondreizende foodfestival van Nederland, komt dit jaar voor het eerst naar het Spoorpark. Bourgondiërs uit de wijde...

Lees meer