Stadsgidserij start wandeling Spoorpark

vrijdag 21 februari 2020 | Activiteiten, Nieuws

Foto: het team van de stadgidsen van de Stadsgidserij Tilburg. Marcel de Reuver staat derde van rechts.

De Stadsgidserij Tilburg verzorgt al meer dan 20 jaar wandelingen door de stad. Nu al met meer dan 18 verschillende routes met aandacht voor diverse onderwerpen. Eind vorig jaar stond de teller op bijna 500 uitgevoerde wandelingen. Dat weerhoudt de groep van 12 stadsgidsen er niet van om het aanbod steeds weer uit te breiden. Dit jaar komen er maar liefst 5 nieuwe wandelingen bij. Eén van die nieuwe pareltjes is Het Spoorpark dat volgens de Stadsgidserij na één seizoen al een prominente plaats heeft veroverd in “Booming Tilburg”.

Op zonnige dagen bruist het van activiteiten, maar ook als de weergoden ons wat goed minder gezind zijn, straalt het park een bepaalde rust en charme uit. ”Logisch dat we de Tilburgers graag meenemen en alles willen vertellen over dit vernieuwde stukje Tilburg waar nog niet zo lang geleden de treinen rangeerden en Van Gend en Loos af en aan reed”, aldus gids Marcel de Reuver. “Maar dat is nog niet alles! Daarna bezoeken we ook nog het Bokhamergebied aan de andere kant van ‘’den oprit”. Een combinatie die wellicht verrassend is, want deze kleinschalige, nostalgische groene enclave is natuurlijk weer helemaal iets anders. Juist deze afwisseling maakt deze wandeling extra aantrekkelijk”. Wel moeten er wat trappen worden geklommen; voor mensen die moeilijk ter been zijn, is deze wandeling dus minder geschikt. Het startpunt van de wandeling is bij kunstwerk De Rits in het Spoorpark, ingang oost. De wandeling eindigt bij het T-Huis. Het moge duidelijk zijn, dat zowel de stadsgidsen als het Spoorpark voorlopig nog lang niet zijn uitgerangeerd!

Wil je een keer meewandelen? Kijk voor meer informatie op www.stadsgidserij.nl of stuur een mailtje naar info@stadsgidserij.nl.

Meer nieuws:

Genieten van dit uitzicht? Word onze nieuwe torenwachter!

Genieten van dit uitzicht? Word onze nieuwe torenwachter!

Veel bezoekers genieten keer op keer van het geweldige uitzicht vanaf de Kempentoren, de eyecatcher van het Spoorpark. Als je de 35 meter hoge toren beklommen hebt, kun je bij helder weer genieten van een ongekend prachtig uitzicht. Diverse Brabantse herkenningspunten...

Lees meer
Word parkcoach in het Spoorpark

Word parkcoach in het Spoorpark

Kom jij graag in het Spoorpark en draag je het park een warm hart toe? Heb jij een dienstverlenende gastvrije instelling, positieve uitstraling en durf je mensen aan te spreken indien nodig? Lees dan verder, want voor een nieuw op te richten team binnen onze gezellige...

Lees meer