Stadsgidserij start wandeling Spoorpark

vrijdag 21 februari 2020 | Activiteiten, Nieuws

Foto: het team van de stadgidsen van de Stadsgidserij Tilburg. Marcel de Reuver staat derde van rechts.

De Stadsgidserij Tilburg verzorgt al meer dan 20 jaar wandelingen door de stad. Nu al met meer dan 18 verschillende routes met aandacht voor diverse onderwerpen. Eind vorig jaar stond de teller op bijna 500 uitgevoerde wandelingen. Dat weerhoudt de groep van 12 stadsgidsen er niet van om het aanbod steeds weer uit te breiden. Dit jaar komen er maar liefst 5 nieuwe wandelingen bij. Eén van die nieuwe pareltjes is Het Spoorpark dat volgens de Stadsgidserij na één seizoen al een prominente plaats heeft veroverd in “Booming Tilburg”.

Op zonnige dagen bruist het van activiteiten, maar ook als de weergoden ons wat goed minder gezind zijn, straalt het park een bepaalde rust en charme uit. ”Logisch dat we de Tilburgers graag meenemen en alles willen vertellen over dit vernieuwde stukje Tilburg waar nog niet zo lang geleden de treinen rangeerden en Van Gend en Loos af en aan reed”, aldus gids Marcel de Reuver. “Maar dat is nog niet alles! Daarna bezoeken we ook nog het Bokhamergebied aan de andere kant van ‘’den oprit”. Een combinatie die wellicht verrassend is, want deze kleinschalige, nostalgische groene enclave is natuurlijk weer helemaal iets anders. Juist deze afwisseling maakt deze wandeling extra aantrekkelijk”. Wel moeten er wat trappen worden geklommen; voor mensen die moeilijk ter been zijn, is deze wandeling dus minder geschikt. Het startpunt van de wandeling is bij kunstwerk De Rits in het Spoorpark, ingang oost. De wandeling eindigt bij het T-Huis. Het moge duidelijk zijn, dat zowel de stadsgidsen als het Spoorpark voorlopig nog lang niet zijn uitgerangeerd!

Wil je een keer meewandelen? Kijk voor meer informatie op www.stadsgidserij.nl of stuur een mailtje naar info@stadsgidserij.nl.

Meer nieuws:

SeniorenFit bij BeweegR

SeniorenFit bij BeweegR

Aan de Westkant van het Spoorpark zit BeweegR, een community voor sport, vitaliteit en gezondheid. Bij BeweegR is genoeg te doen, waaronder Seniorenfit! SeniorenFit lessen worden gegeven door ervaren trainers en fysiotherapeuten en bestaan uit oefeningen voor het...

Lees meer
Schaduwoffensief in Spoorpark met acht nieuwe bomen

Schaduwoffensief in Spoorpark met acht nieuwe bomen

Auteur: Bas Vermeer (Brabants Dagblad) Wie niet als een ei gebakken wil worden tijdens bloedhete zomers in het Spoorpark kan op het grasveld amper aan zon ontsnappen. Die kritiek is niet aan dovemansoren gericht, het park plant nieuwe bomen op prominente plekken. En...

Lees meer