Waar blijft het gras?

vrijdag 12 april 2024 | Nieuws

Het grote speelveld in het Spoorpark zal voorlopig nog omheind blijven met hekken omdat het nog altijd niet mogelijk is het nieuwe gras in te zaaien. Dat vinden de bezoekers niet leuk, maar wij als bestuur en parkmanagement ook niet.  Sterker nog: we vinden het heel erg, maar we kunnen niets versnellen zolang het met regelmaat blijft regenen.

Het moet echt een flink aantal dagen droog zijn omdat de nieuwe grond waar het gras op moet gaan groeien droog genoeg moet zijn om met machines overheen te rijden. De grond moet immers geëgaliseerd worden en het inzaaien van zo’n groot terrein moet ook machinaal gebeuren. Door de maandenlange regenval is de grond nu nog steeds heel zompig.

Overmacht. Als we een jaar geleden geweten hadden dat we zo’n herfst/winter/voorjaar zouden hebben, hadden we het vernieuwen van het grasveld een jaar opgeschoven. Dat we dat doen heeft niet te maken met evenementen, maar met de slechte ondergrond waar veel te veel stenen, glas, stukken hout en stukken dakpan geleidelijk aan naar boven kwamen. Dat werd steeds erger en de groenaannemer kan dan niet de noodzakelijke grondbewerkingen uitvoeren. Het zo laten zou ons nooit een mooi grasveld opleveren. Dat het gras te lijden heeft onder evenementen is op zich niet erg als het zich weer kan herstellen. Dat is in het najaar na de kletsnatte editie van Festival Circolo niet mogelijk gebleken.

We denken allemaal: wat erg als straks in juni het gras er wel staat en vervolgens het muziekfestival Spoorpark Live plaatsvindt. Net als iedereen dan weer op het grasveld kan, wordt het weer kapot gelopen. Toch gaan we alles in het werk stellen om het daarna weer snel te herstellen zodat in de zomervakantie iedereen van het speelveld kan genieten. Als het graszaad al ontkiemd is en het gras is gegroeid en gemaaid, is snel herstel mogelijk.

Het park is voor iedereen en van begin af aan is ook gekozen voor evenementen om allerlei groepen in de stad te bedienen met recreatie, sport en vermaak.

Overigens blijkt ook nu dat ondanks het omheinde speelveld het park nog heel veel groene weiden heeft om lekker op te zitten, liggen en een potje te voetballen. En ook de picknicktafels zijn neergezet op de meest zonnige plekjes. Het park is veel groter dan alleen het speelveld en verder staat het er momenteel ook heel fraai bij. Kortom: wij willen ook niets liever dan dat de hekken weer wegkunnen, maar wat we nu doen moeten we ook zien met het oog op de toekomst. We krijgen er uiteindelijk een veel mooier grasveld voor terug.

Meer nieuws:

Genieten van dit uitzicht? Word onze nieuwe torenwachter!

Genieten van dit uitzicht? Word onze nieuwe torenwachter!

Veel bezoekers genieten keer op keer van het geweldige uitzicht vanaf de Kempentoren, de eyecatcher van het Spoorpark. Als je de 35 meter hoge toren beklommen hebt, kun je bij helder weer genieten van een ongekend prachtig uitzicht. Diverse Brabantse herkenningspunten...

Lees meer
Word parkcoach in het Spoorpark

Word parkcoach in het Spoorpark

Kom jij graag in het Spoorpark en draag je het park een warm hart toe? Heb jij een dienstverlenende gastvrije instelling, positieve uitstraling en durf je mensen aan te spreken indien nodig? Lees dan verder, want voor een nieuw op te richten team binnen onze gezellige...

Lees meer