Waterniveau vijver verhoogd met hulp van brandweer

donderdag 13 augustus 2020 | Natuur, Nieuws

Door de hete zomerse dagen was de waterstand in de vijver flink gedaald. Omdat hierdoor een ongewenste en gevaarlijke situatie ontstond, is de waterstand, met hulp van de Tilburgse brandweer, weer op niveau gebracht. Door de lage waterstand van de vijver zagen kinderen hun kans om het plateau van de vijver (tegen de hoge vlonder aan) als een soort strandje te gaan gebruiken. Die grond is heel glibberig en daardoor zijn er kindjes uitgegleden en in het water terecht gekomen. Dankzij snel ingrijpen door enkele medewerkers van het T-huis konden ze snel weer op het droge gezet worden en kwamen ze met de schrik (en vol modder) vrij. Het water in het midden van de vijver is behoorlijk diep en daarom gevaarlijk voor kinderen.

Oorzaak van de lage waterstand is de aanhoudende droogte. De waterstand in de vijver wordt op peil gehouden door regenval. Aangezien het water in de vijver ook wordt gebruikt om ‘s nachts het grasveld te beregenen gaat het peil extra snel omlaag.

Twee teams van de vrijwillige Tilburgse brandweer waren gelukkig bereid om snel te helpen meer water in de vijver te krijgen. Er is een waterput in het Spoorpark waarmee de brandweer van grote diepte grondwater kan oppompen. Vanuit deze put wordt het water in een regenput gepompt die in verbinding staat met de vijver. Dankzij deze hulp kunnen we nu weer snel pootjebaden zittend op de vlonder bij het T-huis.

Zwemmen in de vijver is nog altijd verboden, kinderen die graag in het water willen spelen kunnen naar hartelust spetteren op het waterplein of in de waterbeek.

Inmiddels is het waterpeil van de vijver weer hersteld, zie hieronder een foto van vanmorgen.

 

Je eigen stukje Spoorpark?

Word ‘Vriend van het Spoorpark’ en adopteer jouw eigen stukje park!

Vergadering of presentatie?

Huur presentatie- of vergaderruimte in het Spoorpark!

Meer nieuws:

Kermisrun is terug en doet Spoorpark aan

Kermisrun is terug en doet Spoorpark aan

Eén van de meest bijzondere hardloopevenementen van Nederland is na jaren weer terug op de agenda! Aanstaande zondag 24 juli, de eerste zondag van de Tilburgse Kermis, vormt de binnenstad van Tilburg en het terrein van de Tilburgse Kermis het decor van dit...

Lees meer
Foodtruck Festival TREK dit weekend in Spoorpark

Foodtruck Festival TREK dit weekend in Spoorpark

Dit weekend is het Spoorpark dé plek voor liefhebbers van lekker eten, drinken en gezelligheid voor jong en oud! Foodfestival TREK, het grootste rondreizende foodfestival van Nederland, komt dit jaar voor het eerst naar het Spoorpark. Bourgondiërs uit de wijde...

Lees meer