Bottelroos en liguster in de theetuin bij het T-huis

Nieuwe beplanting mogelijk door milde temperatuur

woensdag 30 november 2022 | Natuur, Nieuws

Hoewel het de laatste dagen wel wat frisser is, was het najaar tot nu behoorlijk zacht. Wie herinnert zich de tijd niet dat we al vanaf oktober de dikke winterjas, muts en handschoenen uit de kast haalden? Niks van dit alles dit jaar. Het was regelmatig zelfs heerlijk toeven in het Spoorpark met een heerlijk najaarszonnetje erbij.

Vanwege het zachte weer is de bodem van het park nog altijd zeer goed te bewerken. Op diverse plekken gingen daarom medewerkers van Brouwers Groenaannemers met enkele van onze groen-vrijwilligers aan de slag. Bij de zogenaamde ‘pizzapunt’ en langs de randen van de theetuin bij het T-huis werd bottelroos en liguster geplant. Dat werd ook gedaan bij het glijbaantje in de Urban Sport Area; het bosplantsoen werd verrijkt met liguster.

Ook diverse heesters als meidoorns, esdoorns en enkele rode kornoelje gingen de grond in. In het voorjaar zal zeker de helft ervan in bloei staan. We kijken er nu al naar uit! Maar eerst nog winter in het park… met in december de Wintertuin en wie weet weer een park vol sneeuw?

 

Meer nieuws:

Spoorpark zoekt enthousiaste bestuursleden!

Spoorpark zoekt enthousiaste bestuursleden!

Draag bij aan het grootste en meest geprezen burgerinitiatief van Nederland. Dit is jouw kans! Als nieuw bestuurslid van het Spoorpark Tilburg vragen wij een stukje van jouw tijd en energie om de kwaliteit van ons paradepaardje hoog te houden. Of zelfs naar het...

Lees meer
Vrijwilliger in het zonnetje: Ad (69)

Vrijwilliger in het zonnetje: Ad (69)

Vrijwilligers zijn een onmisbare factor voor het Spoorpark. Zonder hen zou er niemand kunnen genieten van een mooi en schoon Spoorpark. Daarom zetten wij ze graag in het zonnetje. Deze keer hebben we gesproken met Ad, die al jaren lang een vaste kracht is bij het team...

Lees meer