Bottelroos en liguster in de theetuin bij het T-huis

Nieuwe beplanting mogelijk door milde temperatuur

woensdag 30 november 2022 | Natuur, Nieuws

Hoewel het de laatste dagen wel wat frisser is, was het najaar tot nu behoorlijk zacht. Wie herinnert zich de tijd niet dat we al vanaf oktober de dikke winterjas, muts en handschoenen uit de kast haalden? Niks van dit alles dit jaar. Het was regelmatig zelfs heerlijk toeven in het Spoorpark met een heerlijk najaarszonnetje erbij.

Vanwege het zachte weer is de bodem van het park nog altijd zeer goed te bewerken. Op diverse plekken gingen daarom medewerkers van Brouwers Groenaannemers met enkele van onze groen-vrijwilligers aan de slag. Bij de zogenaamde ‘pizzapunt’ en langs de randen van de theetuin bij het T-huis werd bottelroos en liguster geplant. Dat werd ook gedaan bij het glijbaantje in de Urban Sport Area; het bosplantsoen werd verrijkt met liguster.

Ook diverse heesters als meidoorns, esdoorns en enkele rode kornoelje gingen de grond in. In het voorjaar zal zeker de helft ervan in bloei staan. We kijken er nu al naar uit! Maar eerst nog winter in het park… met in december de Wintertuin en wie weet weer een park vol sneeuw?

 

Meer nieuws:

Genieten van dit uitzicht? Word onze nieuwe torenwachter!

Genieten van dit uitzicht? Word onze nieuwe torenwachter!

Veel bezoekers genieten keer op keer van het geweldige uitzicht vanaf de Kempentoren, de eyecatcher van het Spoorpark. Als je de 35 meter hoge toren beklommen hebt, kun je bij helder weer genieten van een ongekend prachtig uitzicht. Diverse Brabantse herkenningspunten...

Lees meer
Word parkcoach in het Spoorpark

Word parkcoach in het Spoorpark

Kom jij graag in het Spoorpark en draag je het park een warm hart toe? Heb jij een dienstverlenende gastvrije instelling, positieve uitstraling en durf je mensen aan te spreken indien nodig? Lees dan verder, want voor een nieuw op te richten team binnen onze gezellige...

Lees meer