Bottelroos en liguster in de theetuin bij het T-huis

Nieuwe beplanting mogelijk door milde temperatuur

woensdag 30 november 2022 | Natuur, Nieuws

Hoewel het de laatste dagen wel wat frisser is, was het najaar tot nu behoorlijk zacht. Wie herinnert zich de tijd niet dat we al vanaf oktober de dikke winterjas, muts en handschoenen uit de kast haalden? Niks van dit alles dit jaar. Het was regelmatig zelfs heerlijk toeven in het Spoorpark met een heerlijk najaarszonnetje erbij.

Vanwege het zachte weer is de bodem van het park nog altijd zeer goed te bewerken. Op diverse plekken gingen daarom medewerkers van Brouwers Groenaannemers met enkele van onze groen-vrijwilligers aan de slag. Bij de zogenaamde ‘pizzapunt’ en langs de randen van de theetuin bij het T-huis werd bottelroos en liguster geplant. Dat werd ook gedaan bij het glijbaantje in de Urban Sport Area; het bosplantsoen werd verrijkt met liguster.

Ook diverse heesters als meidoorns, esdoorns en enkele rode kornoelje gingen de grond in. In het voorjaar zal zeker de helft ervan in bloei staan. We kijken er nu al naar uit! Maar eerst nog winter in het park… met in december de Wintertuin en wie weet weer een park vol sneeuw?

 

Meer nieuws:

Kerstbomenverkoop bij Scouting Esjeeka van start

Kerstbomenverkoop bij Scouting Esjeeka van start

Vandaag startte de traditionele kerstbomen verkoop bij Scouting Esjeeka. De kerstbomen zijn in verschillende maten beschikbaar en de kosten variëren van €15 tot €30. De bomen zijn verkrijgbaar naast het Scoutinggebouw bij de Kempentoren. Voor de buurtbewoners die wat...

Lees meer
SeniorenFit bij BeweegR

SeniorenFit bij BeweegR

Aan de Westkant van het Spoorpark zit BeweegR, een community voor sport, vitaliteit en gezondheid. Bij BeweegR is genoeg te doen, waaronder Seniorenfit! SeniorenFit lessen worden gegeven door ervaren trainers en fysiotherapeuten en bestaan uit oefeningen voor het...

Lees meer