Stadscamping open voor kampeerders met eigen sanitair

zaterdag 2 mei 2020 | Nieuws, Stadscamping

Foto: Rob Vennix

Door de versoepelde richtlijnen van de Veiligheidsregio Midden en West-Brabant is het weer (beperkt) mogelijk om te kamperen bij Stadscamping Tilburg in het Spoorpark. Dit is namelijk alleen mogelijk indien je beschikt over een luxe camper of caravan waarin een eigen sanitaire voorziening is voorzien. Het gezamenlijke sanitairgebouw, de vorig jaar door crowdfunding gerealiseerde ‘wagon’, is gesloten. Voor het legen en reinigen van chemische toiletten kan gebruik worden gemaakt van het sanistation en/of sanizuil nabij de camperplaatsen in het park.

“We verwachten niet dat het storm zal lopen, maar we willen in elk geval de mogelijkheid bieden om mensen met een camper, met eigen wc, die één of meer nachten in Tilburg willen overnachten dat te komen doen bij ons in het steeds mooier wordende Spoorpark” aldus Eric Steur van Stadscamping Tilburg. De camping heeft de afgelopen periode waarin de voor de camping zeer belangrijke Roadburn camping werd geannuleerd aangegrepen om flink aan het werk te gaan met de vrijwilligers. Er worden twee ‘pipowagens’ gebouwd die t.z.t. verhuurd kunnen worden, het sanitair wordt aan de binnenkant geschilderd, er is heel veel groen geplant en, in afwachting van het treinstel dat in de toekomst de camping receptie gaat herbergen, wordt er een tijdelijke receptie gecreëerd.

Hoe de nabije toekomst er uit gaat zien i.v.m. het coronavirus is ook voor de camping nog één groot vraagteken. “Laten we hopen dat kamperen in de zomer weer kan in eigen land en dat iedereen dat ook gaat doen, dan kunnen we eind van dit jaar misschien nog een klein beetje tevreden terugkijken, maar voor nu ziet het er somber uit. Maar de camping wordt wel heel mooi door het werk wat we nu allemaal kunnen doen” zegt Steur met een glimlach.

Alleen online boeken
Het boeken én betalen van een camperplaats kan voorlopig alleen nog maar online. De Stadscamping receptie is gesloten en er is beperkt beheer aanwezig. Vanwege de aangepaste openingstijden van het Spoorpark dienen kampeerders vóór 17.00 uur te arriveren op de camping en kan er ook alleen vertrokken worden tussen 8.00 en 17.00 uur. Voor kampeerders die ‘s avonds nog te voet of per fiets de camping willen verlaten of bereiken is een nachtpoort aanwezig.

Kampeermogelijkheden na 20 mei nog ongewis
De huidige maatregelen gelden in elk geval t/m woensdag 20 mei. Zodra er aanpassingen komen vanuit de overheid/RIVM zal de camping haar beleid daar op aanpassen.

Meer nieuws:

Vrijwilliger in het zonnetje: Mare (17)

Vrijwilliger in het zonnetje: Mare (17)

Vrijwilligers zijn een onmisbare factor voor het Spoorpark. Zonder hen zou er niemand kunnen genieten van een mooi en schoon Spoorpark. Daarom zetten wij ze graag in het zonnetje. Deze keer hebben we gesproken met Mare, de jongste vrijwilliger van het park.   Hoi...

Lees meer
Nieuwe naam overkapping bekend: De Remise

Nieuwe naam overkapping bekend: De Remise

Gisteren vond de onthulling van de naam voor de overkapping plaats. De Remise kwam als winnaar uit de strijd, en troefde hiermee Het Perron en de Overstap af. Veel mensen maakten hun voorkeur duidelijk; er zijn namelijk maar liefst 312 stemmen binnengekomen. 42%...

Lees meer
Bedrijvencompetitie beachvolleybal op drie vrijdagavonden

Bedrijvencompetitie beachvolleybal op drie vrijdagavonden

Dit jaar organiseert Beach Tilburg op het terrein van BeweegR in het Spoorpark weer een beachvolleybal competitie voor bedrijven. Dit jaar zelfs op drie avonden! Op vrijdagavond 12 mei, 9 juni en 14 juli kun je samen met je collega's de sportieve uitdaging met andere...

Lees meer