Stadscamping open voor kampeerders met eigen sanitair

zaterdag 2 mei 2020 | Nieuws, Stadscamping

Foto: Rob Vennix

Door de versoepelde richtlijnen van de Veiligheidsregio Midden en West-Brabant is het weer (beperkt) mogelijk om te kamperen bij Stadscamping Tilburg in het Spoorpark. Dit is namelijk alleen mogelijk indien je beschikt over een luxe camper of caravan waarin een eigen sanitaire voorziening is voorzien. Het gezamenlijke sanitairgebouw, de vorig jaar door crowdfunding gerealiseerde ‘wagon’, is gesloten. Voor het legen en reinigen van chemische toiletten kan gebruik worden gemaakt van het sanistation en/of sanizuil nabij de camperplaatsen in het park.

“We verwachten niet dat het storm zal lopen, maar we willen in elk geval de mogelijkheid bieden om mensen met een camper, met eigen wc, die één of meer nachten in Tilburg willen overnachten dat te komen doen bij ons in het steeds mooier wordende Spoorpark” aldus Eric Steur van Stadscamping Tilburg. De camping heeft de afgelopen periode waarin de voor de camping zeer belangrijke Roadburn camping werd geannuleerd aangegrepen om flink aan het werk te gaan met de vrijwilligers. Er worden twee ‘pipowagens’ gebouwd die t.z.t. verhuurd kunnen worden, het sanitair wordt aan de binnenkant geschilderd, er is heel veel groen geplant en, in afwachting van het treinstel dat in de toekomst de camping receptie gaat herbergen, wordt er een tijdelijke receptie gecreëerd.

Hoe de nabije toekomst er uit gaat zien i.v.m. het coronavirus is ook voor de camping nog één groot vraagteken. “Laten we hopen dat kamperen in de zomer weer kan in eigen land en dat iedereen dat ook gaat doen, dan kunnen we eind van dit jaar misschien nog een klein beetje tevreden terugkijken, maar voor nu ziet het er somber uit. Maar de camping wordt wel heel mooi door het werk wat we nu allemaal kunnen doen” zegt Steur met een glimlach.

Alleen online boeken
Het boeken én betalen van een camperplaats kan voorlopig alleen nog maar online. De Stadscamping receptie is gesloten en er is beperkt beheer aanwezig. Vanwege de aangepaste openingstijden van het Spoorpark dienen kampeerders vóór 17.00 uur te arriveren op de camping en kan er ook alleen vertrokken worden tussen 8.00 en 17.00 uur. Voor kampeerders die ‘s avonds nog te voet of per fiets de camping willen verlaten of bereiken is een nachtpoort aanwezig.

Kampeermogelijkheden na 20 mei nog ongewis
De huidige maatregelen gelden in elk geval t/m woensdag 20 mei. Zodra er aanpassingen komen vanuit de overheid/RIVM zal de camping haar beleid daar op aanpassen.

Meer nieuws:

12 Nieuwe bomen geplant in het Spoorpark

12 Nieuwe bomen geplant in het Spoorpark

Afgelopen maand zijn er twaalf nieuwe bomen geplant in het park. Deze bomen zorgen voor meer schaduwplekken in de zomer; iets waar parkbezoekers veel behoefte aan hadden. Ook is er een gras/betonpad aangelegd op het grasveld en zijn alle bomen op het grasveld voorzien...

Lees meer
Word onderdeel van de Spoorpark familie

Word onderdeel van de Spoorpark familie

Ontdek het grootste burgerinitiatief van Nederland - het prachtige Spoorpark in Tilburg! Wil jij bijdragen aan de bloeiende groene oase die ons park is? We hebben diverse teams die wachten op enthousiaste vrijwilligers zoals jij!   Welke teams zoeken versterking?...

Lees meer
Spoorpark LIVE op zaterdag 29 juni

Spoorpark LIVE op zaterdag 29 juni

Spoorpark LIVE komt terug op zaterdag 29 juni 2024! Het festival bundelt al het moois (én méér!) dat Spoorpark LIVE te bieden heeft in één onvergetelijke festivaldag. Dit jaar voor het eerst met bijzondere internationale headliners! Allemaal - uiteraard - in ons...

Lees meer