Stadscamping open voor kampeerders met eigen sanitair

zaterdag 2 mei 2020 | Nieuws, Stadscamping

Foto: Rob Vennix

Door de versoepelde richtlijnen van de Veiligheidsregio Midden en West-Brabant is het weer (beperkt) mogelijk om te kamperen bij Stadscamping Tilburg in het Spoorpark. Dit is namelijk alleen mogelijk indien je beschikt over een luxe camper of caravan waarin een eigen sanitaire voorziening is voorzien. Het gezamenlijke sanitairgebouw, de vorig jaar door crowdfunding gerealiseerde ‘wagon’, is gesloten. Voor het legen en reinigen van chemische toiletten kan gebruik worden gemaakt van het sanistation en/of sanizuil nabij de camperplaatsen in het park.

“We verwachten niet dat het storm zal lopen, maar we willen in elk geval de mogelijkheid bieden om mensen met een camper, met eigen wc, die één of meer nachten in Tilburg willen overnachten dat te komen doen bij ons in het steeds mooier wordende Spoorpark” aldus Eric Steur van Stadscamping Tilburg. De camping heeft de afgelopen periode waarin de voor de camping zeer belangrijke Roadburn camping werd geannuleerd aangegrepen om flink aan het werk te gaan met de vrijwilligers. Er worden twee ‘pipowagens’ gebouwd die t.z.t. verhuurd kunnen worden, het sanitair wordt aan de binnenkant geschilderd, er is heel veel groen geplant en, in afwachting van het treinstel dat in de toekomst de camping receptie gaat herbergen, wordt er een tijdelijke receptie gecreëerd.

Hoe de nabije toekomst er uit gaat zien i.v.m. het coronavirus is ook voor de camping nog één groot vraagteken. “Laten we hopen dat kamperen in de zomer weer kan in eigen land en dat iedereen dat ook gaat doen, dan kunnen we eind van dit jaar misschien nog een klein beetje tevreden terugkijken, maar voor nu ziet het er somber uit. Maar de camping wordt wel heel mooi door het werk wat we nu allemaal kunnen doen” zegt Steur met een glimlach.

Alleen online boeken
Het boeken én betalen van een camperplaats kan voorlopig alleen nog maar online. De Stadscamping receptie is gesloten en er is beperkt beheer aanwezig. Vanwege de aangepaste openingstijden van het Spoorpark dienen kampeerders vóór 17.00 uur te arriveren op de camping en kan er ook alleen vertrokken worden tussen 8.00 en 17.00 uur. Voor kampeerders die ‘s avonds nog te voet of per fiets de camping willen verlaten of bereiken is een nachtpoort aanwezig.

Kampeermogelijkheden na 20 mei nog ongewis
De huidige maatregelen gelden in elk geval t/m woensdag 20 mei. Zodra er aanpassingen komen vanuit de overheid/RIVM zal de camping haar beleid daar op aanpassen.

Meer nieuws:

Spoorpark LIVE staat weer voor de deur

Spoorpark LIVE staat weer voor de deur

De voetjes kunnen van de vloer, want vandaag begint Spoorpark LIVE 2024! Dit jaar is het evenement in een iets ander jasje gestoken. Waar het voorheen twee festivaldagen waren, is er nu één concert en één festivaldag.    Spoorpark LIVE Concert: Massive Attack...

Lees meer
Opbouw Spoorpark LIVE van start

Opbouw Spoorpark LIVE van start

Vandaag is de opbouw van Spoorpark LIVE gestart. De aankomende periode zal het park om die reden beperkt, en op gegeven moment (bijna helemaal) gesloten zijn. Op het moment van het evenement (27-29 juni) is het park alleen toegankelijk voor de bezoekers van Spoorpark...

Lees meer
Laat jouw kwaliteiten zien in de Remise!

Laat jouw kwaliteiten zien in de Remise!

Heb jij een mooie hobby, beschik jij over een vorm van kunst of een andere kwaliteit die je graag zou willen laten zien? Maak dan gebruik van De Remise in het Spoorpark! De ruimte is gratis te gebruiken voor jouw kunst, opvoering of tentoonstelling voor maximaal drie...

Lees meer