Vrijwilligers bedankt!

woensdag 7 december 2022 | Beach Tilburg, Kempentoren, Nieuws, Scouting Esjeeka, Stadscamping

Vandaag is het ‘Nationale Vrijwilligersdag’, een landelijke dag om vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Een reden te meer om ook vanuit het Spoorpark aandacht te besteden aan al het werk dat onze vrijwilligers dagelijks in ons park verrichten. Wist je dat er ruim 60 vrijwilligers betrokken zijn bij het Spoorpark om het park schoon, mooi en gezellig te houden?

Elke dag zijn er diverse groenvrijwilligers en klussers bezig vanaf het moment dat het park ‘s morgens open gaat. Afvalprikken, afval rapen en het legen van de vuilnisbakken is een flinke dagelijkse taak. Met name als het mooi weer is geweest is dat flink wat werk. Naast zorgen dat het park schoon is houden de vrijwilligers zich o.a. ook bezig met het onkruidvrij houden van de trappen en paden, het beheren van de kwaliteit van het water en het uitvoeren van allerlei grote en kleinere klussen.

Naast de vrijwilligers die dagelijks actief zijn voor stichting Spoorpark zijn er elders in het park bij de parkpartners ook vele vrijwilligers actief. Bijvoorbeeld bij Scouting Esjeeka waar het de leden zijn die ervoor zorgen dat kinderen op zaterdag begeleid worden bij hun activiteiten, het besturen van de vereniging en allerlei andere activiteiten zoals de kerstbomenverkoop of het oliebollen bakken. De Kempentoren wordt dagelijks geopend en afgesloten door vrijwillige torenwachters en bij de stadscamping zijn elke dag vrijwilligers bezig voor o.a. campingbeheer en allerlei kluswerkzaamheden. Ook bij Beach Tilburg, de beachvolleybalvereniging op het terrein van BeweegR kunnen ze niet zonder de vrijwillige inzet van de leden.

Daarom staan we vandaag graag even stil bij al het werk dat vrijwilligers doen in het Spoorpark. Mocht je een vrijwilliger aan het werk zien geef hem of haar dan gerust een complimentje.

Vrijwilligers bedankt, we zijn trots op en heel blij mét jullie!

Ook vrijwilligerswerk doen in het Spoorpark?

Wil je ook vrijwilliger worden in het Spoorpark? Kijk dan bij de vacatures wat je zoal kunt doen in het park.

Meer nieuws:

Spoorpark kleurt rood tijdens Redhead Days 2023

Spoorpark kleurt rood tijdens Redhead Days 2023

In het weekend van 25 tot en met 27 augustus trekken roodharigen over de hele wereld naar Tilburg voor de Redhead Days. In het Spoorpark vinden allerlei activiteiten plaats en wordt de festivalcamping georganiseerd door de Stadscamping Tilburg. Redhead Days is het...

Lees meer
Spoorpark onderdeel van de Vrijwilligerssafari!

Spoorpark onderdeel van de Vrijwilligerssafari!

Op 21 september neemt het Spoorpark deel aan de Vrijwilligerssafari, georganiseerd door Vrijwilligers Tilburg. We zetten de deuren open om vanuit het Spoorpark geïnteresseerden te informeren over het werk dat onze vrijwilligers dagelijks in ons park verrichten. Wist...

Lees meer